Skönhet

Ta hand om ditt hår – Så här enkelt gör du en egen hårinpackning

Är ditt hår torrt och stripigt? Då kan du behöva en rejäl hårinpackning! I butik finns det massvis att välja mellan men det finns också saker i ditt skafferi som fungerar alldeles utmärkt för håret.

Foto: Instagram @negin_mirsalehi/Unsplash

Här kommer tips på tre enkla hårinpackningar du kan göra själv hemma!

Källa: peekandponder

1. Honung och olivolja

1. Honung och olivolja

Det här receptet är superenkelt och gör ditt hår både glänsande och mjukt. Det enda du behöver är 4 matskedar olivolja och 2 matskedar honung. Bland ihop dem och fördela ut i handdukstorkat hår. Blandningen blir väldigt klibbig och kan vara svår att fördela men med lite tålamod så går det. Låt det sitta i 20 minuter och tvätta därefter ur.

Nästa bild
2. Avokado, kokosolja och honung

2. Avokado, kokosolja och honung

Den här hårinpackningen är jättebra för dig som vill få livfullt och friskt hår. Det du behöver är 1 matsked mosad avokado, 2 matskedar kokosolja och 1 matsked honung (har du långt hår kan det vara bra och ta lite mer av varje). Blanda ihop ingredienserna och fördela därefter i handdukstorkat hår. Eftersom blandningen är ganska lös kan det droppa från håret så lägg gärna en handduk runt axlarna. Låt det sitta i 20 minuter och tvätta sedan ur (du kan behöva tvätta några gånger för att få ut allt).

Foto: Unsplash

Nästa bild
3. Kokosolja

3. Kokosolja

Den absolut bästa och enklaste hårinpackningen är kokosolja. Smeta in hela håret med oljan och låt det sitta i 20 minuter eller över natten och tvätta därefter ur det. Kokosoljan ger håret lyster och är jättebra för torrt hår.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!