Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
METRO MODE + Feel Unique

Trotsa vinterkylan – så återfår du ditt glow

Kylan där ute och den torra luften inomhus gör vår hy är extra känslig under vinterhalvåret. Här är guiden för dig som vill ta kontroll över din vintertrötta hy och få tillbaka ditt glow! 

Foto: Feel Unique och Pexels.

Kallare väder kan vara stressfullt för vår hy och vi drabbas i större utsträckning av torra partier, fina linjer och blemmor denna tiden på året. Men med rätt hudvårdsprodukter och extra mycket kärlek kan du bli kvitt din torra vinterhy. Feel Unique ger dig här fem tips på hur du bäst tar hand om din hy i vinter.

1. Addera olja till din skönhetsrutin.
På vintern är det bra att använda en vårdande ansiktsolja som återfuktar hyn. Vitamin B och jojoba är några viktiga ingredienser som hjälper hyn att behålla fukten. Prova att tillsätta några droppar olja i din vanliga dag- och nattkräm för extra glow.

2. Använd kallt vatten. 
Många lockas av att vrida upp varmvattnet när man tvättar sig under vintern. Och visst är det skönt, men det torkar också ut din hy snabbare. Varmt vatten gör att dina blodkärl vidgar sig och släpper ut mer värme och vattnet avdunstar då också fortare från din hud. Genom att sänka vattentemperaturen minskar du risken för torr hy.

3. Byt ut starka syror.
Det har blivit väldigt populärt att använda sig av syror inom skönhetsvärlden. Dessa starka syror avlägsnar död hud och försvagar hudens barriär. Så ta en paus från retinol och salicylsyra en stund och använd istället en återfuktande kräm som är anpassad för att ta bort blemmor.

4. Använd en mildare ansiktsrengöring.
På sommaren när vi svettas mer är det bra med en intensiv rengöring som tar bort all smuts som kan täppa till porerna. Men på vintern behöver du en mildare rengöring som inte riskerar att torka ut huden. Välj ett micellärvatten, rengöringskräm eller en oljebaserad rengöring som inte tar bort hudens naturliga fuktighet.

5. Boosta din hy med antioxidanter. 
Efter en lång sommar med mycket sol, bad och avgaser från stan är det viktigt att låta huden återhämta sig. Lägg ett serum med antioxidanter under din dagliga dagkräm eller använd en nattkräm rik på antioxidanter för att reparera hyn medan du sover.

Shoppa skönhetsprodukterna på Feel Unique. 

Återfuktande olja - Kiehl's KÖP

Återfuktande olja - Kiehl's

KÖP

Nästa bild
Återfuktande olja -Trilogy® KÖP

Återfuktande olja -Trilogy®

Pris: 234 kronor.

KÖP

Nästa bild
Dagkräm för fet och oren hy - Vichy  KÖP

Dagkräm för fet och oren hy - Vichy 

KÖP

Nästa bild
Dagkräm för fet och oren hy - La Roche-Posay KÖP

Dagkräm för fet och oren hy - La Roche-Posay

Pris: 204 kronor.

KÖP

Nästa bild
Micellärvatten - Kiehl's KÖP

Micellärvatten - Kiehl's

Pris: 288 kronor.

KÖP

Nästa bild
Mild rengöring - Algenist KÖP

Mild rengöring - Algenist

Pris: 384 kronor.

KÖP

Nästa bild
Återfuktande serum -Lumene KÖP

Återfuktande serum -Lumene

Pris: 359 kronor.

KÖP

Nästa bild
Återfuktande serum - Antipodes KÖP

Återfuktande serum - Antipodes

Pris: 420 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!