Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Tuperat som på 50-talet

Den heta Elvis frisyren intog podiet under flera av spring/summer 2012 visningarna i höstas. Frisyren är lika het som smältagummidäck på raggarbilen. Vi visar dig genom tre steg hur du gör och vilka produkter du behöver för att lyckas med uppsättningen.

 

Tupera
För att ge frisyren stadga krävs det att du tuperar genom hela håret. Använd dig av en fintandad tuperingskam och dela upp håret i sektioner. Tupera genom håret sektion för sektion. Börja i mitten av slingan och tupera mot hårfästet med 3 fasta tag. Yttre delen av sektionen tuperar du med lättare hand.

Gör en Svinrygg
Dela upp håret i två sektioner, under- och överhuvud. Börja med en stor svinrygg baktill. Det krävs minst ett tjog hårspännen och en hel del hårspray. Det krävs en hel del hår för att få till 50-tals volymen. Räcker ditt eget hår inte till? Investera i löshår som du lätt fäster med clips!

Elvis-tvisten
Släpp ner den övre sektionen av håret och använd dig av en ”hair sausage” (en form till håret). Börja med att borsta ut tuperingen försiktigt så du får en jämn håryta. Rulla sedan det resterande håret runt hårkorven och fäst längst hårbotten med hårspännen. Följ efter med hårspray och avsluta med glansspray!

 

Det här behöver du:

1. Löshår
Långt hår för stunden? Testa clips! Det finns en uppsjö av olika varianter. Håret fästs med clips i hårbotten vilket ger både extra volym och längd till ditt naturliga hår. Välj en modell med 100 procent äkta hår så att du kan platta, locka och styla håret precis som du gör med ditt eget.

2. Tuperingskam
Förberedelsernas stylingprodukter är A och O före tupering. Det finns en hel marknad med rootlifters som utlovar volym! Det viktigaste är att du inte tuperar hela håret från roten till slutet, utan enbart till mitten av hårslingorna. Använd dig av en smal pinnkam.

3. Glanssprej
Glanssprej ger håret glans och lyster. Spreja 25 centimeter från håret. Låt torka 3-4 minuter så att oljan hinner absorberas. Oljorna är väldigt dryga och bara några droppar räcker för att behandla ett långt hår! Perfekt att använda före och efter styling för att slippa frissigt hår.

4. Hårsausage och donut
En hårsausage eller donut kan du köpa på till exempel perukbutiker eller på Åhléns. Perfekt inför festen. Börja med att sätta upp håret i en stram hästsvans. Sedan tar du donuten och trär över tofsen. Vik in håret över ringen och fäst med hårspännen – fixera knuten med hårsprej.

5. Hårsprej
Den här säsongen är den ozonförstörande hårsprejen ditt vassaste vapen. Håret ska vara lika högt som Birgitte Bardots berömda man – så investera i en hårsprej som ger glans och stadga, men som även tillför fukt och ger naturlig finish.

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!