Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Här är de vanligaste misstagen vi gör när vi applicerar hårolja

När håret känns frissigt och topparna är torra så är räddningen hårolja. Den fungerar som vårdande, fuktgivande magi för håret – men det finns några misstag som många gör. Vi listar dem nedan – och hur du ska göra istället.

Foto: Unsplash

Sortimentet är stort så det viktiga är att välja rätt hårolja för rätt hårtyp. Det spelar även stor roll hur du applicerar oljan. Unna ditt torra hår lite näring och njut av snabba resultat – här nedanför nämner vi tre vanliga misstag som många gör med hårolja som Bangerhead har listat, samt våra sex favoriter som ger kärlek till ditt hår.

1. Använder för mycket

Hårolja används främst för att tillföra glans och underlätta stylingen, vilket innebär att det bara behövs lite av det. Bangerhead tipsar om att börja med en ytterst liten mängd och sedan addera mer om det behövs.

2. Väljer fel färg

Som vi har skrivit om tidigare så kan hårolja faktiskt påverka färgen på ditt hår. Om ditt hår är ljust eller blekt så kan det ta upp oönskade gyllene eller röda färgpartiklar och därmed få ditt hår att se gulare ut – då är det viktigt att istället använda en genomskinlig hårolja.

Läs också: Här är bästa håroljorna för dig som är blond

3. Applicerar den på fel sätt

Hårolja ska inte vara i hela håret utan passar bäst i topparna, annars ökar risken för att ditt hår ser fett ut. För att applicera den på bästa sätt så tar du några droppar i handflatan, gnuggar det melan händerna och drar försiktigt igenom topparna så att oljan fördelas jämnt upp till öronhöjd.

Björn Axén KÖP

Björn Axén

Pris: 195 kronor.

KÖP

Nästa bild
Sachajuan KÖP
Nästa bild
Moroccanoil KÖP

Moroccanoil

Pris: 419 kronor.

KÖP

Nästa bild
Redken KÖP
Nästa bild
Orofluido KÖP
Nästa bild
Maria Nila KÖP

Maria Nila

Pris: 279 kronor.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!