Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Här är de vanligaste misstagen vi gör när vi applicerar hårolja

När håret känns frissigt och topparna är torra så är räddningen hårolja. Den fungerar som vårdande, fuktgivande magi för håret – men det finns några misstag som många gör. Vi listar dem nedan – och hur du ska göra istället.

Foto: Unsplash

Sortimentet är stort så det viktiga är att välja rätt hårolja för rätt hårtyp. Det spelar även stor roll hur du applicerar oljan. Unna ditt torra hår lite näring och njut av snabba resultat – här nedanför nämner vi tre vanliga misstag som många gör med hårolja som Bangerhead har listat, samt våra tolv favoriter som ger kärlek till ditt hår.

1. Använder för mycket

Hårolja används främst för att tillföra glans och underlätta stylingen, vilket innebär att det bara behövs lite av det. Bangerhead tipsar om att börja med en ytterst liten mängd och sedan addera mer om det behövs.

2. Väljer fel färg

Som vi har skrivit om tidigare så kan hårolja faktiskt påverka färgen på ditt hår. Om ditt hår är ljust eller blekt så kan det ta upp oönskade gyllene eller röda färgpartiklar och därmed få ditt hår att se gulare ut – då är det viktigt att istället använda en genomskinlig hårolja.

Läs också: Här är bästa håroljorna för dig som är blond.

3. Applicerar den på fel sätt

Hårolja ska inte vara i hela håret utan passar bäst i topparna, annars ökar risken för att ditt hår ser fett ut. För att applicera den på bästa sätt så tar du några droppar i handflatan, gnuggar det melan händerna och drar försiktigt igenom topparna så att oljan fördelas jämnt upp till öronhöjd.

Nedan listar vi 12 populära favoriter för olika hårtyper!

Luxe Oil - System Professional KÖP

Luxe Oil - System Professional

Återuppbyggande elixir. Tränger djupt in i håret för att stärka det inifrån och ut ? med omedelbar verkan. Skyddar keratinet och gör håret mjukt och glansigt utan att tynga ner det. Den här unika oljan ger varaktig släthet, gör håret lättkammat och skyddar keratinet mot mekaniskt slitage. Argan-, jojoba- och mandelolja berikar håret med näring. Sköljs ej ur.

Pris: 235 kronor.

Finns även hos Nordicfeel!

KÖP

Nästa bild
Honey Infused Hair Oil - Gisou KÖP

Honey Infused Hair Oil - Gisou

Gisou Honey Infused Hair Oil är den ikoniska håroljan berikad med Mirsalehi-honung, formulerad för att fylla på och reparera håret från grunden.

Pris: 929 kronor.

KÖP

Nästa bild
Blond Absolu Huile Cicaextreme - Kérastase KÖP

Blond Absolu Huile Cicaextreme - Kérastase

Denna hårolja, som inte ska sköljas ur, erbjuder en djupgående behandling för uppljusat hår, med värmeskydd upp till 230°.

Pris: 538 kronor.

(Rek pris: 605 kr)

Finns även hos Eleven!

KÖP

Nästa bild
Smooth & Shine Hair Oil - Björn Axén  with Argan Oil - Björn Axén KÖP

Smooth & Shine Hair Oil - Björn Axén with Argan Oil - Björn Axén

Vårdande och ljuvligt doftsatt hårolja utan cyclopentasiloxane. Fungerar utslätande och återfuktande för torra hårtoppar och längder. Berikad med Argan- och solrosolja och E-vitamin som ger glans, verkar mjukgörande, efterlämnar ett silkeslent resultat samt gör håret utredande och motverkar frissighet.

Pris: 240 kronor.

KÖP

Nästa bild
Treatment Light - Moroccanoil KÖP

Treatment Light - Moroccanoil

En arganoljemättade innovation. Rik på antioxiderande arganolja och linfröextrakt för att ge näring och stärka håret. Både Original och Light är alkoholfria som enkelt och omedelbart kan absorberas av vått eller torrt hår, utan oljiga rester.

Pris: 479 kronor.

Finns även hos Sephora!

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
OI Oil - Davines KÖP

OI Oil - Davines

En multifunktionell olja som passar alla hårtyper. Formulan ger extra mjukhet och glans till håret, är effektivt utredande och tar bort frissighet. Lämnar inga rester i håret och skyddar hårets struktur utan att tynga ner det. Snabbar på torkningstiden.

Pris: 449 kronor.

Finns även hos Kicks!

KÖP

Nästa bild
All Soft Argan-6 Oil - Redken KÖP

All Soft Argan-6 Oil - Redken

Ger intensiv näring och skyddar torrt och sprött hår. Allsidig hårolja som ger koncentrerad mjukhet, djupgående vård och långvarig smidighet.

För alla hårtyper!

Pris: 261 kronor.

(Rek pris: 343 kr)

Finns även hos Nordicfeel!

Finns även hos Kicks!

KÖP

Nästa bild
Olaplex No7 Bonding Oil - Olaplex KÖP

Olaplex No7 Bonding Oil - Olaplex

En hårolja som är den första i sitt slag.
Koncentrerad och fjäderlätt stylingolja som stärker, mjukgör, förbättrar din hårkvalitet och ger ditt hår en ojämförber glans.

Pris: 349 kronor.

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
True Soft Argan Oil - Maria Nila KÖP

True Soft Argan Oil - Maria Nila

En vårdande arganolja som mjukgör, återfuktar och stärker håret. Arganoljan absorberas snabbt in och gör håret smidigt och tar bort frizz. Colour Guard Complex skyddar håret mot UV-strålning och bevarar din hårfärg.

Pris: 319 kronor.

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Repair Mending Infusion - Moroccanoil KÖP

Repair Mending Infusion - Moroccanoil

Vitamin, &- quinoaproteinpackat serum som ger näring, mjukgör och stärker håret för ett silkeslent och fräscht utseende.

Pris: 379 kronor.

Finns även hos Nordicfeel!

KÖP

Nästa bild
Healing Strength Silk Serum - Lanza KÖP

Healing Strength Silk Serum - Lanza

Denna otroliga formula innehåller rikligt med ytterst reparerande och naturliga glansförhöjande ingredienser, som ger en fantastisk lyster utan att tynga eller göra håret fett. Extraktet från det legendariska nimträdet har blandats med hyaluronsyra för att ge en sammetsmjuk känsla. Det gör att håret känns silkeslent och glänser av ungdomlig lyster.

Prisa: 229 kronor.

(Rek pris: 329 kr)

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Young Again Treatment Oil - Kevin Murphy KÖP

Young Again Treatment Oil - Kevin Murphy

En viktlös och vårdande olja som innehåller immortelle för att motverka oxidation och åldrandet på håret. Skäm bort dig själv med ett vackert, mjukt och följsamt hår. Används dagligen för att ge håret glans och skydd mot värme och yttre påverkan.

Pris: 369 kronor.

Finns även hos Åhléns!

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!