Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Vårens hårtrender direkt från Catwalken

[bildspel]

Fransyskornas hårstil

Lösa och smått vågiga lockar på ett enkelt och coolt sätt – precis som att modellerna hade stylat frisyrerna själva – banade vägen under modeveckorna i höstas. Den beachiga looken var inspirationen till trenden och lika het som den har varit på fransyskorna – som anammade stilen för längesedan – var den på modellerna på catwalken. Borsta inte håret utan för bara fingrarna igenom det lätt för bästa, rufsiga beachkalufs. Applicera lite saltspray för bästa effekt.

 

The wet look

Den nyduschade looken är super het i vår. Vått, knappt torkat hår syntes på Alexander Wang, Helmut Lang och Diesel Black Golds s/s 12 visningar och modellerna såg otroligt fräscha och krispiga ut. Looken har en ungdomlig touch som samtidigt är glamorös och matchad med hårda ögon eller läppar blir looken väldigt cool och edgy.

 

Högt uppsatt

Hästsvansen är tillbaka. Men har den egentligen någonsin fallit ur modet? Den mångsidiga hästsvansen bars högt och lågt och var antingen instoppad som en ögla eller sektionerad i flera olika partier och slingor som i sin tur leder till  en och samma tofs. Vi såg den låga tofsen hos Red Krakoff och den höga hos Balmain. Coolaste delning stod Herve Léger för.

 

Sobra lockar

Lätt, snyggt och friskt var ord stylister använde backstage under modeveckorna inför s/s 12 visningarna. Volym och stora, chunky lockar lockade både Versace och Prada till att applicera trenden på sina modeller. De friska lockarna kanske ser svåra ut att skapa själv men egentligen är det superlätt eftersom du knappt behöver några stylingprodukter alls. Efter att du har duschat, använd rikligt med hårmouse, rulla upp håret i hårrullar, låt torka och sedan virar du bara ut lockarna när håret är tort. Så enkelt är det!

 

 

Caroline Sandström

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!