Skönhet

Vårens hetaste nageltrender från catwalken

Är du också sugen på ett par trendriktiga naglar i vår? Vi guidar dig genom fem av säsongens hetaste nageltrender så du också kan lacka om lagom till våren.

Text. Caroline Sandström
Foto. All Over Press

BATIKMÖNSTRAT
De batikmönstrade men även kallade ”slarvigt målade naglar” är den ultimata trenden för dig som aldrig lyckas få till den där perfekta lackningen. Trenden går nämligen ut på att få nageln att se så slarvigt gjord ut som möjligt. Skapa looken med hjälp av tre olika nagellack som du lackar på var för sig och som du sedan ”blandar” ihop med hjälp av en mindre pensel eller pincett innan de hinner torka.

MATT FINISH
Är du trött på de glansiga naglarna och vill testa något nytt? Då är det här trenden för dig. De matta naglarna som bland annat syntes under Giorgio Armanis visning är ett läckert andrahandsval som sticker ut men som inte stjäl fokus. De är även busenkla att skapa för det enda du egentligen behöver är ett överlack som mattar ut istället för lackar till nagellacket och din favoritfärg att lacka det på.

NATURLIGA NAGLAR
Ett par fräscha och friska naglar målade i en lätt ljusbeige eller nude-färgad nyans är en klassisk lackning som alltid är aktuell. Men i vår är trenden större än någonsin och syntes på var och varannan visning. Skapa looken med hjälp av två lager valfritt nagellack i en naturell ton och toppa sedan med ett överlack som ger den där perfekta, oemotståndliga och fräscha glansen.

OLIKA YTOR
De tvåfärgade naglarna syntes redan förra säsongen och tar över rejält denna.
Både Cushnie et Ochs och Carmen Marc Valvo visade snygga varianter på tekniken där man valde att måla nedre delen av nageln i en färg för att sedan måla resten i en annan. Skapa lackningen genom att måla understa lagret först över hela nageln och låt torka. Är du säker på handen är det bara att måla på det andra lagret över men annars är ett tips att ta hjälp av en tejpbiten som du tejpar där du inte vill måla för att få ett så jämnt resultat som möjligt.

VITA NAGLAR
De vita naglarna som lätt kan jämföras med Tip Ex är en stor trend den här säsongen men något vi även har sätt tidigare också. Skillnaden från andra år är att man gärna den här gången får addera det där lilla extra så som till exempel en guldrand. Skapa looken genom att måla nageln två gånger med ditt vita nagellack för en jämn finish. Låt sedan allt torka, addera en tunn strimma guldfolie som rand och fixera sedan allt med hjälp av ett genomskinligt överlack.

Och här är lacken du behöver för att skapa lookerna:

nagelacken-catwalken

Beigt Nagellack, Marc Jacobs Beauty, 160 Louise – soft ballet pink, 180 kr. Mintgrönt nagellack, Ciaté Mini, Pepperminty, 95 kr. Pastellrosa nagellack, Deborah Lippmann “MARNIE”, 169 kr. Ljuslila nagellack, Mavala “Iris”, 49 kr. Ljusblått nagellack, Kure Bazaar, “Frenchie”, 175 kr. Vinrött nagellack, Lancôme “rouge reglisse”, 180 kr. Matt Oöverlack, Essie “matte About you”, 180 kr. Pärlemovit nagellack, Clinique “Room Service”, 195 kr. Ljusrosa nagellack, Dior “Sunkissed 239”, 265 kr.

Missa inte även att spana in:
Vårens hetaste och bästa skönhetsnyheter
Marc Jacobs Beauty till Sverige
De bästa dagkrämerna med solskyddsfaktor

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!