Skönhet

Vattenmelon, potatis och honung – få superglow med hemmagjord ansiktsmask

Du behöver inte köpa dyra ansiktsmasker för att skapa supermodellslyster. Mixa ihop en själv istället med ingredienser som du hittar hemma i kylen! Här tipsar Miranda Kerrs hudterapeut om hur du gör hennes enkla ansikstmask.

Foto: Pexels & Unsplash

Vattenmelon är en effektiv törstsläckare under varma dagar, för att inte tala om hur gott det är att kombinera den söta rosa frukten med till exempel fetaost. Men det är inte bara i magen som vattenmelonen gör gott, genom att blanda den med potatis (ja, det är sant!) har du lagt grunden till ett riktigt glow.

New York-baserade hudexperten Ildi Pekar är personen bakom många supermodellers felfria hy, bland annat Miranda Kerr och Lindsay Ellingson. Och trots att Ildi har tillgång till de mest exklusiva hudvårdsmärkena så använder hon allra helst helt naturliga ingredienser – frukt och grönsaker – när hon skapar sina lyxiga återfuktande ansiktsmasker.

Ildi delar nedan med sig av ingredienserna till The “Supermodel glow” face mask, och det är saker du redan har hemma i kylskåpet (eller enkelt köper i din matbutik): Vattenmelon, potatis och honung!
– De här tre ingredienserna innehåller den perfekta blandningen av växtbaserade näringsämnen (fytonutrienter) och antioxidanter som behövs för att reparera och ge näring åt din hud, så att den återhämtar sig och får den där perfekta lystern, säger Ildi Pekar.

Vad väntar du på, så här gör du den själv hemma i köket!

The

The "Supermodel Glow" Face Mask

Du behöver:

1 potatis
1/2 skiva vattenmelon
2 msk 100 procent rå honung (honung som slungats och sedan direkt tappats på burk utan någon extra hantering)

Gör så här: 

Koka potatisen mjuk. Mosa eller mixa till potatismos-konsistens.

Mixa vattenmelon och tillsätt honungen.

Blanda allt och applicera jämnt över ansiktet.

Låt sitta på i 20 minuter innan du tvättar bort med ljummet vatten.

Foto: Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!