Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Vi har applicerat puder fel hela livet – enligt Kim Kardashians makeupartist

Om du har oljig hy så vet du hur frustrerande det är att ständigt behöva gå runt med extra puder i handväskan för att bättra på sminket otaliga gånger under dagen, för att slippa se oljig och blank ut i ansiktet. Nu avslöjar Kim Kardashians makeupartist vad vi har gjort fel.

Foto: @makeupbymario

Kim Kardashians makeupartist som går under namnet Makeup By Mario avslöjar tekniken som alla med oljig hy kan använda för få pudrets matta effekt att hålla längre.

Enligt Mario så är det bättre att använda en puderpuff snarare än en borste för att applicera ditt puder ifall du har oljig hy. Han berättar att fördelen med en borste är att det ger ett mjukare resultat, medan en puderpuff får sminket att hålla betydligt längre – därför är det att föredra ifall du lätt blir glansig.

Det andra misstaget Mario menar att många gör är att ständigt applicera mer puder under dagen. Det gör bara att ditt smink ser kakigt ut. Istället kan du använda blotting paper, som specifikt är avsett för att ta bort överflödiga oljor och glans ifrån ansiktet.

Puderpuff - Lyko KÖP

Puderpuff - Lyko

Pris: 29 kronor

KÖP

Nästa bild
Puderpuff - Make Up Store KÖP

Puderpuff - Make Up Store

Pris: 60 kronor

KÖP

Nästa bild
Puderpuff - Face Stockholm KÖP

Puderpuff - Face Stockholm

Pris: 59 kronor

KÖP

Nästa bild
Blotting paper - NYX KÖP

Blotting paper - NYX

Pris: 59 kronor

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!