Skönhet

Vill du klippa håret kort? Så tar du reda på om du passar i det

Med ny termin är det många som längtar efter nystart och förändring. Är du en av alla som funderar över att klippa håret kort men tvekar? Nu finns det ett enkelt sätt att ta reda på om en kortare frisyr passar just dig!

Foto: TikTik @bondenavant

Kanske har du aldrig haft kort hår innan, men känner en dragning till att det är mer lättskött och helt ärligt, supersnyggt om det bara passar ditt ansikte. Nu har influencern Amy Chang som fokuserar mycket på smink och hår delat med sig av ett knep som hon menar kan förutsäga om du passar i en kortare frisyr.

Mät ditt ansikte

Amys 1,3 miljoner följare på TikTok har kunnat ta del av hennes knep och 1,4 miljoner personer har valt att like:a inlägget där hon visar hur man mäter sitt ansikte. Videon har 8 miljoner views. För att genomföra Amys knep behöver du två pennor och ett måttband. Håll den ena pennan vertikalt från din örsnibb och den andra horisontellt under din haka så att de nuddar varandra. Mät sedan med ett måttband hur långt avstånd det är mellan örsnibb och haka.

Är avståndet mindre än 5,7 centimeter så menar Amy att en kort frisyr passar dig, är det däremot längre än så bör du, enligt henne, satsa på en längre frisyr!

@bondenavant

Reply to @usercblluvbpfk this is why + how to tell if short hair will look good on you #amyshairtip #hairhack #hairhacksandtips #beautytips #beauty

♬ STAY – The Kid LAROI & Justin Bieber

Nästa bild

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!