Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Vitamin F – här är supervitaminen som ger din hy glow!

Produkter med vitamin F borde vara en självklar del i din hudvårdsrutin. Det är nämligen en galet bra källa till det där eftertraktade glowet!

Foto: Instagram @negin_mirsalehi

Vitamin F är rik på omega-6 och innehåller två fettsyror: Linolsyra och alfalinolnsyra. Kroppen kan inte själv producera Vitamin F, därför kan det vara bra att själv tillföra vitaminen för att bibehålla en stark, frisk hud med glow. För huden kan brist på Vitamin-F bland annat leda till torrhet och akne. De kan även bidra till håravfall, eksem, skador i lever, hjärta, njurar, beteende problem, ett försvagat immunförsvar, torra tårkörtlar och höga kolesterolhalter.

Vill du veta vilka hudvårdsprodukter som innehåller Vitamin F? Vi har listat 5 hudvårdsprodukter som är fyllda med supervitaminen och som ger din hy ett härligt glow!

Källa: Byrdie 

Proteoglycans ampuller 20 ml - Mesoestetic KÖP

Proteoglycans ampuller 20 ml - Mesoestetic

Ampullerna är berikade med proteoglykaner som hjälper till att upprätthålla en fyllig och fast hud med hjälp av dess fuktbindande egenskap. Sojaextrakt och vitamin C är kraftfulla antioxidanter som förbättrar hudens elasticitet. Applicera vid behov eller som kur när huden kräver det lilla extra.

Pris: 785 kronor.

KÖP

Nästa bild
Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 30ml - The Ordinary KÖP

Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 30ml - The Ordinary

I denna oljeliknande formulan kombineras Vitamin C-derivat med Vitamin F, även benämnd som essentiella fettsyror. Bortsett från de allmänna fördelarna med ren vitamin C har Ascorbyl-tetraisopalmitate egenskaper som ger huden lyster.

Pris: 234 kronor.

KÖP

Nästa bild
Multivitamin Facial Mask - Kiehls KÖP

Multivitamin Facial Mask - Kiehls

Den mest populära ansiktscreme från Kiehl’s – Ultra Facial Cream för torr hud. Den lätta fuktbomben ger 24 timmars fukt och fördubblar din huds fuktnivå även på de torraste områdena med mer än 2,3x fukt.

Pris: 415 kronor.

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Leave-in Treatment BB-Cream - Lernberger Stafsing KÖP

Leave-in Treatment BB-Cream - Lernberger Stafsing

En vårdande leave-in kräm som tar bort frissighet och ger naturlig glans. Den reparerar, återfuktar, skyddar och jämnar ut fjällskiktet på håret.

Pris: 299 kronor.

KÖP

Nästa bild
Ekologisk hudkräm - Mühle KÖP

Ekologisk hudkräm - Mühle

Ansiktskräm som mjukgör, återfuktar och skyddar huden. Ansiktskrämen innehåller några av de bästa ingredienser naturen har att erbjuda för huden; Arganolja som är rik på vitamin E och essentiella fettsyror stärker hudcellernas försvar och förebygger för tidigt åldrande av huden samtidigt som den tillför näring till huden.

Pris: 259 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!