Skönhet

Wixie Cut – vårens finaste korta frisyr

Redo att ta steget och klippa håret kort? Eller är du på jakt efter ett alternativ till en traditionell Pixie Cut? Då ska du spana in Wixie Cut, vårens snyggaste korta frisyr!

Foto: Instagram @alyssainthecity/@rowanblanchard

Vad passar väl bättre än en ny frisyr till våren? Just nu älskar vi trenden Wixie Cut – här är allt du behöver veta om denna snygga frisyr.

Foto: Instagram @salsalhair

Vad är Wixie Cut?

En så kallad Wixie Cut är en kortklippt frisyr som påminner om Pixie Cut, med skillnaden att håret klipps “spetsigt” kring ansiktet för att rama in det på ett coolt sätt.

“Det bakre håret och håret kring öronen är lite längre [än vid en Pixie Cut], och kombineras med en kortare lugg”, förklarar frisören Sal Salcedo för Glamour. “Generellt sätt är [Wixie Cut] luftigare till utseendet.”

Foto: Instagram @simpky.cie

Så stylar du en Wixie Cut

En Wixie Cut kan stylas på flera olika sätt beroende på smak.

“För en slätare look applicerar du en krämig stylingprodukt på fuktigt hår och borstar det framåt medan du fönar det”, säger Sal.

Foto: Instagram @rowanblanchard

Han fortsätter: “För en mer busig look applicerar du ett lätt lervax eller pomada och stryker det övre håret framåt medan du låter det bakre håret, samt håret på sidorna, falla nedåt. Krama håret lätt för att få fram textur och forma sedan några av de ‘spetsiga’ hårtestarna.”

Foto: Instagram @alyssainthecity

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!