Mode

NÅGRA SNABBA MED DESIGNERN CARIN WESTER

Carin Wester är chefsdesigner för sitt eget märke, Carin Wester, som hon grundade 2003. Metros Caroline Sandström fick en liten pratstund med Carin.

Carin Wester till vänster på Elle-galan i år.

Mitt favoritplagg var…

Allting som gick att sy själv. Jag minns när jag var på en fest i gymnasiet där en vänninna hade sytt en klänning själv av ett Burda-mönster, jag tänkte: Hur är detta möjligt? Dagen därpå tvingade jag min mamma att åka med mig till B&W, en tygbutik, för att köpa mönster och tyg till en klänning. Efter några sena nätter blev jag besatt och började sy nya kombinationer för varje skoldag.

I högstadiet såg jag ut som…

En kickers. Jag utmärkte mig ganska starkt. Jag bar vida Levis 502:or med höga gympaskor till och olika bomberjackor från märket Dobber.

Men nu har jag hittat min stil och den är…

Ganska enkel. Jag skulle inte säga att den är minimalistisk, men däremot ganska praktisk. Jag bär mycket låga sneakers som jag matchar med antingen ett par herrbyxor eller stora jeans. Jag brukar lägga all min energi på jackor och väskor.

Min stilförebild är…

Min vackra mamma. Ett av mina tidigaste barndomsminnen var när jag satt i barnsadeln på cykeln och mammas Hermés-scarf fladdrade i mitt ansikte. Sedan älskar jag Diors parfym “Au Savage” som direkt tar mig tillbaka till min barndom då min mamma alltid bar den parfymen när jag var liten.

Det värsta jag vet när folk har på sig är…

Plagg som bara bärs på grund av att det är en trend istället för att personen som bär dem har på sig plagget för att de älskar de.

Jag önskar jag hade råd med…

En “walk-in closet”. Sedan jag och min sambo flyttade in i vår nya lägenhet har jag blivit tvingad att sälja halva mitt förråd eftersom vår nya garderob är alldeles för liten.

När jag vill göra intryck har jag på mig…

Då sätter jag på mig extra mycket läppstift. Jag brukar inte använda så mycket smink annars så när jag äntligen bär läppstift tycker alla det känns extra festligt.

Jag skulle vilja begravas i…

Himlen. Min himmel är full av pioner och spets.

Av. Caroline Sandström

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!