Nöje

Kärleksmums med extra glasyr

Kärleksmums är en av våra mest älskade kakor och dessutom lekande lätt att baka. Varför inte prova denna variant med extra mycket glasyr till nästa fika?

Foto: Metro Mode

Kärleksmums, snoddas eller mockarutor – kärt barn har som bekant många namn och visst är kärleksmums tveklöst en riktig favorit som vi gärna återvänder till om och om igen! Det här receptet innehåller extra mycket glasyr, vilket gör denna klassiska läckerhet ännu godare.

Receptet hittar du här nedan!

Kärleksmums

Kärleksmums

Du behöver:

Kaka: (20 bitar)
200 g smör
2 dl mjölk
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1.25 dl kakao
2.5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Glasyr:
150 g smör
7.5 dl florsocker
4.5 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
0.75 dl kokt kaffe

Garnering:
2 dl kokos

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C

Klä en form (25×35 cm) med höga kanter med bakplåtspapper.

Smält smöret, rör ner mjölken och låt det svalna.
Vispa ägg och socker på hög hastighet i ca 5 minuter med elvisp eller i din assistent, tills det blivit ljust och fluffigt.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig och sikta sedan ner dem i smeten. Vänd runt försiktigt så att du får en klumpfri smet.

Tillsätt smörblandningen och rör ihop en jämn smet.

Häll upp smeten i formen och grädda den ca 20 minuter i mitten av ugnen.

För att kontrollera om kakan är klar: Stickan ska vara torr.

Ta ut kakan.

Börja med glasyren medan kakan står och svalnar.

Börja med att smälta smöret och tillsätt sedan resterande ingredienser.
Rör ihop till en klumpfri smet och häll den sedan över den avsvalnade kakan.
Strö till sist över rikligt med kokos. Låt sedan kakan stå och svalna ordentligt så att glasyren stelnar i ca. 2 timmar. Skär sedan upp i rutor och förvara i tätslutande burk med lock.

Foto: Metro Mode

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!