Nöje

5 virala ögonblick från OS i Paris

Tuffa turkar, osannolika hjältar och ett uppmärksammat dansnummer – OS i Paris blev en minst sagt minnesvärd tillställning. Här ser vi tillbaka på några av de mest minnesvärda ögonblicken!

Foto: Shutterstock

Visst, våra svenska atleter gjorde oss helt klart stolta i 2024 års sommar-OS. Men det är inte bara imponerande prestationer som vi kommer minnas från det uppmärksammade spektaklet – vi listar fem otippade händelser som blivit virala!

1. Rachael Gunns originella dans

En av de olympiska spelens största snackisar blev australiska Rachael Gunns (även kallad Raygun) insats i grenen breaking, eller breakdance.

Gunn, som deltog i tävlingen den tionde augusti, fick inte ett enda poäng av domarna. Däremot har hennes minst sagt originella framträdande rönt global uppmärksamhet – inte minst det danssteg som ofta har liknats vid känguruskutt.

En som dock har uttryckt sin uppskattning för Gunn är det tidigare cykelproffset Anna Meares, även hon från Australien:

“Om du inte känner till Rachaels bakgrund, 2008 låstes hon gråtande in i ett rum när hon var den enda kvinnan i en mansdominerad sport, och det krävdes mycket mod för att hon skulle fortsätta och kämpa för möjligheten att delta i en sport som hon älskade”, har hon sagt enligt CNN.

@baiabayfr There’s no way that’s the best Aussie breaker ☠️ #breaking #breakdancing #olympics #olympics24 #olympicbreaking #bgirl #bboy #australia #raygun ♬ son original – ✨Baïa✨

2. Stavhopparen Anthony Ammiratis olycksaliga förlust

Den franska stavhopparen Anthony Ammirati gjorde bra ifrån sig i OS men tog sig tyvärr inte ända vägen till final.

Ammiratis insats fick en hel del uppmärksamhet i sociala medier tack vare en video där idrottaren rev ner ribban – till synes med sitt skrev (i själva verket träffade han först ribban med smalbenen och därefter knäna, men det är förstås inte en lika intressant historia).

Själv verkar 21-åringen ha tagit det hela med ro. Den femte augusti delade han ett klipp av sig själv på TikTok med texten:

“POV: Du får mer uppmärksamhet för ditt paket än dina prestationer”.

@anthonyammirati Je sais pas trop si je dois le prendre bien ou pas du coup 😂 #olympics #paris2024 ♬ sad SpongeBob music – michael

3. Yusuf Dikecs avslappnade pose

Den turkiska skytten Yusuf Dikecs avslappnade stil har blivit vida uppmärksammad sedan han kammade hem en silvermedalj i mixedfinalen i 10 m luftpistol.

Medan hans konkurrenter dök upp till tävlingen i sedvanlig skyddsutrustning valde Dikec att skjuta utan varesig ögon- eller öronskydd. Handen som han inte sköt med hade han i fickan.

“Jag har aldrig använt någon utrustning. När vi åkte på tävlingar brukade domare ibland fråga om utrustning, och jag sa, ‘Jag har ingen. Jag är en naturlig skytt'”, berättar han för turkiska HaberTurk. “De skrattade, såklart.”

Dikecs tuffa framtoning gjorde honom till en viral sensation och hans pose har kopierats av andra idrottare – däribland Armand Duplantis – när de firat sina egna framgångar.

@nelle_marga 🔥😳: Turkish air pistol shooter Yusuf Dikec has become the hottest topic on social media platforms after winning the silver medal at the 2024 Paris Olympics. #silvermedal #parisolympics2024 #yusufdikec #bossmoves #fypシ゚viral #olympics ♬ original sound – Hnin Kaythi Htun

4. Hjälten i färgglada badbyxor

Stämningen var spänd när några av världens bästa simmare möttes för försöksheat på 100 meter bröstsim på La Defense Arena den 28 juli.

Men innan loppet kunde dra igång uppenbarade sig en medelålders man i färgglada badbyxor vid bassängen. Till publikens förvåning hoppade han beslutsamt i vattnet – och dök upp med ett föremål i handen. Den osannolike hjältens insats möttes av jubel, och 2024 års sommar-OS första virala ögonblick var ett faktum.

En talesperson för IOK redde senare ut förvirringen kring händelsen: det som hänt var att den amerikanska simmaren Emma Webers badmössa hade hamnat på botten av bassängen, och mannen som hämtade upp den var en av tävlingens badvakter.

“Det är inte helt ovanligt att sånt här händer på simtävlingar”, förklarade hon. “Badvakterna är de enda på arenan som har på sig badkläder förutom de aktiva. De kan bli ombedda att hämta upp saker som ligger på bassängens botten innan nästa lopp avgörs – och det var precis vad som hände vid det här tillfället.”    

5. Snoop Doggs mångsidighet

Många var de ögonblick då Snoop Dogg satte sin prägel på OS i Paris 2024. Faktum är att även om du bara tittade sporadiskt är chansen stor att du fick syn på rapparen minst en gång, eftersom han dök upp i alla möjliga sammanhang.

Han bar den olympiska facklan. Han simmade med Michael Phelps. Han hängde med dressyrhästar (samt Martha Stewart). Kort sagt bevisade den legendariska artisten att han fortfarande dansar efter sin egen pipa – och vi älskar honom för det.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!