Nöje

Ingvar Oldsbergs arv: en resa i sann “På Spåret”-anda

De flesta efterlämnar värdesaker och pengar till nära och kära när de går bort. Ingvar Oldsberg gick steget längre och anordnade en resa för sin son och några vänner – komplett med På Spåret-ledtrådar.

Foto: Shutterstock

Tv-legendaren Ingvar Oldsberg är starkt förknippad med På Spåret, som han ledde under många års tid. Efter Oldsbergs bortgång 2022 fick hans son ett mystiskt brev som en del av sitt arv – ett brev som visade sig ha en hel del gemensamt med det tv-program som hans far nästan blivit synonym med.

“Ingvar var med oss ännu en gång”

Brevet var det första av flera som tillsammans skulle ta sonen, samt några av Oldsbergs vänner, på en resa i På Spårets tecken. Resans rutt avslöjades i breven, som måste öppnas i tur och ordning.

Foto: TV4

I Efter fem berättar Lasse Kronér – en av resans deltagare – om det anmärkningsvärda arvet:

“Alla ledtrådar är skrivna med en liten puff mot oss och i sann På Spåret-anda. Det var fantastiskt att få uppleva detta och att Ingvar var med oss ännu en gång.”

Förutom Lasse Kronér och sonen Staffan Oldsberg var resan avsedd för Lennart ”Hoa-Hoa” Dahlgren, samt den numera bortgångne Tommy Engstrand. Kronér säger att äventyret gjort att gruppen “har kommit mycket närmare varandra” – något som han tror att Oldsberg hade hoppats på:

“Det tror jag var lite av hans tanke måste jag säga.”

Resan har förevigats av SVT och kommer att släppas i september som en del av en dokumentärserie om Oldsberg.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!