Nöje

Sommar i P1: Lasse Åberg mest strömmade sommarpratet 2024

Lasse Åberg stod för det sommarprat som fick flest lyssningar både i P1 och som podd i år, det meddelar Sveriges Radio. “Lasse Åberg älskas av flera generationer”, säger programchefen Bibi Rödöö.

Foto: Mattias Ahlm/SR

Detta var fjärde gången som Lasse Åberg var en av årets värdar i Sommar i P1 – och denna gång gjorde han sannerligen succé:

“För första gången fick vi ett hattrick; samma person toppar tre av listorna. Lasse Åberg älskas av flera generationer och det är inte förvånande att han lockat många lyssnare med sitt fina, nostalgiska program”, säger programchefen Bibi Rödöö.

Åberg menar själv att han kände på sig att hans sommarprat hade träffat rätt:

“Hela sommaren har okända människor kommit fram och tackat för programmet, så jag hade på känn att det var omtyckt”, säger han.

“Alva Sparreviks berättelse fick vingar”

En av de berättelser som har drabbat många i år är Alva Sparreviks. Hennes sommarprat – om hennes 16-åriga lillebror Lucas, som blev misshandlad till döds förra året – är det som fått flest reaktioner i sociala medier.

“Alva Sparreviks berättelse fick vingar. Många har upprörts över hur det svenska rättsväsendet fungerar när något sådant händer. Hennes fina Sommar hade ett angeläget budskap och jag är övertygad om att det kommer att göra skillnad”, säger Rödöö till TT.

Enligt SR har drygt 3 miljoner personer lyssnat på P1-sändningarna någon gång i år. Dessutom har den den genomsnittliga veckoräckvidden för poddversionerna varit drygt 1,5 miljoner, och Sommar har som vanligt toppat Poddindex.se hela sommaren.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!