Nöje

Chappell Roan om musikbranschens baksida: “Jag kanske slutar”

Stjärnskottet Chappell Roan är namnet på allas läppar just nu – men artisten har redan fått smaka på kändisskapets baksida, det berättar hon i magasinet The Face.

Foto: Shutterstock

För några år sedan kämpade Chappell Roan för överlevnad i musikbranschen efter att ha blivit dumpad sitt skivbolag då hon inte ansågs vara tillräckligt inkomstbringande. Idag har hon varit förband för Olivia Rodrigo, gjort succé på Coachella-festivalen och blivit utsedd till “Bästa nya artist” på MTV:s Video Music Awards.

Som så många artister får erfara kommer dock framgångarna med ett pris, något som Chappell nyligen kommenterade i en intervju med magasinet The Face.

Bad Lorde om råd

I intervjun säger Chappell att hon “kanske slutar” spela om kändislivet visar sig bli för galet. Hon drar sig till minnes ett möte med två manliga fans som trakasserade henne på en flygplats:

“Jag hoppar ur bilen, klockan är halv sex på morgonen, och där står två killar och väntar med en passa affischer och grejer som de vill att jag signerar”, säger hon till magasinet. “Jag vet att de inte är fans. Jag säger: ‘Jag signerar inget på flygplatsen, jag är ledsen’.”

Roan berättar vidare att en av männen följde efter henne och skrek att hon borde vara mer “ödmjuk”.

“Jag sa till mig själv, om det här någonsin blir farligt kanske jag slutar”, berättar hon. “Det är farligt nu, och håller fortfarande på. Men det där är inte något jag gått med på.”

Efter mötet sms:ade Chappell gråtande en av sina artistvänner från badrummet – och fick några goda råd:

“Hon skickade en lista med grejer jag skulle göra [i den situationen]”, säger hon. “Hon skrev bokstavligen ner åtta saker hon önskar att någon hade berättat för henne när hon gick igenom samma sak. Hon gick igenom ett helvete. Hon var så ung!”

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!