Nöje

Avicii-auktionen får kritik av vännen Sean Eriksson

I tisdags hölls en auktion vid Stockholms auktionsverk där 267 föremål, samtliga donerade av Tim Berglings familj, auktionerades ut. Nu kritiserar vännen Sean Eriksson auktionen i ett inlägg på Instagram då han menar att flera av sakerna inte har tillhört Tim Bergling.

Foto: Stockholms Auktionsverk

Tim Bergling, även känd under artistnamnet Avicii, dog 2018 efter att ha kämpat med psykisk ohälsa. Igår auktionerades 267 föremål ut till förmån för The Tim Bergling Foundation.

I auktionskatalogen fanns bland annat en skjorta han bar på scen tillsammans med Madonna 2012, en keps som hans hund använt som tuggleksak och en skoltröja från Östra Real.

Menar att de inte faktakollat

Men nu får auktionen kritik av tidigare vännen Sean Eriksson. På en video på Instagram menar han att flera av sakerna inte är Tims, då de var flera vännner som bodde tillsammans i Los Angeles. “Vi var fem personer som bodde tillsammans i flera år och folk lade sina saker överallt i det huset, eftersom folk kom och gick. Det var inte bara Tim som bodde där”, säger han i videon och menar att auktionsverket inte faktakollat det som sålts.

Till Dagens Nyheter säger Mia Eriksson, marknadschef vid Stockholms auktionsverk att hon inte vill kommentera Sean Erikssons uttalande, men att de känner sig trygga med det arbete som gjorts för att säkerställa att alla föremål säljs med korrekt proveniens.

Under auktionen såldes bland annat en keps för 50 000, ett par sneakers för 42 000 och en gitarr för 240 000 kronor.

Källa: DN

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!