Creative

10 tips för att känna sig mindre ensam

ensam1

Ny i stan? Känner du dig ensam? Det är lugnt. Det gör vi också titt som tätt. Här kommer våra bästa överlevnadstips.

1. Var ensam i offentliga miljöer.
Detta är key. Att gå hemifrån och i stället sätta sig på ett stimmigt café gör SÅ mycket för välmåendet. Ljudet av lågmälda röster, skratt, stolar som skrapar mot golven och en mullrande kaffekvarn är perfekta bakgrundsljud. Ta med en bok, ett skissblock eller din dator och ba njut av rörelsen.

2. Säg hej.
Vi på Creative älskar att kompisdejta. Våga skriva till den där personen som bor i samma stad som du, men som du inte känner. Skriv ”Hej, jag tycker du verkar nice. Vill du ta en fika?”.

3. FaceTime:a eller Skype:a i vardagliga sammanhang.
Ring dina kompisar eller familjemedlemmar när du hackar lök, sorterar tvätt eller svabbar golvet. Det är mysigt att ha deras sällskap i vardagliga situationer. Det får dem att kännas mindre långt borta.

4. Var produktiv.
Att vara ensam innebär att du kan bestämma mer över ditt schema. Lyx! Sitt och jobba på kvällsöppna caféer, skriv klart den där texten som du har jobbat på ett tag, avsluta syprojektet som du började med förra våren eller kom till skott med att spela in den där låten.

ensam2

5. Vänd på dygnet bara för att du kan.
Är du som mest kreativ vid vargtimmen? Bra! För ingen annan kan komma och säga till dig att det är dags att gå och lägga sig. Visst, du kommer kanske vara lite trött på jobbet eller i skolan, men det kan det ju få vara värt.

6. Gråt.
Gråt så mycket du behöver. Bara let it flow.

7. Mota bort tystnaden med ljud.
Musik, ett podcastavsnitt eller en serie på Netflix som får surra i bakgrunden. Tystnad kan vara så himla påträngande ibland, och att höra andra röster – även om du inte kan interagera med dem – kommer göra dig gladare.

8. Var ute i naturen.
Att känna hur grenar knäcks under fötterna, se vågor som skvalpar mot klipporna och höra fåglar som kvittrar i träden får en att sätta sin egen existens i perspektiv. Ibland kan det vara skönt att få känna sig liten.

9. Börja följa en ny tv-serie.
De nya karaktärerna kommer liksom bli ditt nya gäng. Du kan hänga med dem när du är ledsen, när du är uttråkad, när du inte kan sova eller medan du käkar middag. De finns där hela tiden.

10. Boa in dig.
Köp ljusslingor, stearinljus, varma filtar och något te du gillar. På så vis omvandlas ensamma kvällar till mysiga kvällar. Vi vet, för vi har testat.

Foto: Matrix/ Parks and Recreation

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!