Creative

12 mobilspel du inte får missa i sommar

12 mobilspel du inte får missa i sommar
12 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2016/06/Mimpi.jpg

Mimpi Dreams

Ett fruktansvärt gulligt plattformspel som väver in knäppheter och pusselgåtor i kontrast till sin estetik. Målet är att hjälpa hunden Mimpi hem i tid för läggdags men på vägen stöter hen på både det ena och den andra som står i vägen. Roliga animationer, kluriga utmaningar och vackra världar.

Spelet kostar 20 kronor och här kan du läsa mer.

https://metromode.se/files/2016/06/device6.jpg

Device 6

För oss som älskar böcker, men kanske har svårt att koncentrera oss kommer här en hiskeligt spännande roman i spelform! Thrillern är ickelinjär, så beroende på hur du väljer att spela har historien olika utfall, konflikter och slut. In och läs, lyssna och lös gåtan!

Det kostar 40 kronor och här kan du läsa mer.

https://metromode.se/files/2016/06/Shadowmatic.jpg

Shadowmatic

Ett spel baserat på optiska illusioner och skuggspel. Med hjälp av olika objekt som du vrider och vänder på ska du klura ut vilken figur som ska avbildas i skuggan. En hjärntvist som utmanar dina tankesätt.

Kostar 40 kronor och här kan du läsa mer.

https://metromode.se/files/2016/06/Brothers.jpg

Brothers: A Tale of Two Sons

Ett äventyrsspel om två bröder som tar sig ut på uppdrag att hitta “Water of Life”, det enda som kan rädda deras döende fars liv. Ett vackert spel med en rörande berättelse om magi, spänning och hur syskon kompletterar varandra.

Spelet kostar 50 kronor och här kan du läsa mer.

https://metromode.se/files/2016/06/Theroom.jpg

The Room Three

Ett hiskeligt pusselspel där du ska mystiska gåtor. Vandra igenom obehagliga rum, dra i spakar, vrid om knoppar och tryck på rätt knappar för att låsa upp nya rum och komma till botten av mysteriet.

Spelet kostar 50 kronor och här kan du läsa mer. 

https://metromode.se/files/2016/06/Luminocity.jpg

Lumino City

Hjälp Lumi rädda sin kidnappade farfar i labyrinten av pussel. Ett välskrivet äventyr i en häpnadsväckande miljö där spelmakarna skapat allt för hand i papper! Det ligger massor av tid, energi men framförallt själ i detta unika pusselspel som är älskat världen över.

Spelet kostar 50 kronor och här kan du läsa mer.

https://metromode.se/files/2016/06/Fallout-Shelter.jpg

Fallout Shelter

Ett strategispel där du som i the Sims eller Rollercoaster Tycoon överser en värld med dess invånare. Här har du till uppdrag att bygga, vakta och förbättra ditt underjordiska bankvalv samtidigt som du måste se till att hålla dina arbetare välmående. Eller? Väldigt beroendeframkallande och humorisktiskt spel som också kan lura ut de mörkaste sidorna i oss.

Spelet är gratis och här kan du läsa mer.

https://metromode.se/files/2016/06/altos.jpg

Alto’s Adventure

Det här spelet är så vackert att du aldrig vill stänga ned det. Alto tar med oss på en oändlig snowboard-resa genom alperna med dess vackra vildmark, övergivna ruiner och små grannbyar. Ett sportspel som gjorde spelvärlden galna under 2015.

Spelet kostar 40 kronor och här kan du läsa mer. 

https://metromode.se/files/2016/06/Prune.jpg

Prune

“Prune is a love letter to trees. A game about the beauty and joy of cultivation.” Så beskriver skaparna själva spelat och vi kunde inte hålla med mer. Du ska med hjälp av trädbeskärning hjälpa körsbärsträden ur skuggan så de kan blomma. Ett förtrollande lugnt spel vars sagolika design gör att det trollbindande.

Spelet kostar 40 kronor och här kan du läsa mer. 

https://metromode.se/files/2016/06/herstory.jpg

Her Story

Mellan den tredje BECK-filmen på repris och ännu ett mord i den obegripligt lilla staden Midsomer är det dags att lösa din egen mordgåta i “Her Story”. Med grafiken från en gammal PC från 90-talet får vi till uppgift att reda ut ett mord med hjälp av en videoinspelad intervju. Full av hemligheter, olika vägar och innovativa vändningar är Her Story helt olik alla andra spel.

Spelet kostar 50 kronor och här kan du läsa mer om det. 

https://metromode.se/files/2016/06/adventuresofpocoeco.jpg

Adventures of Poco Eco

Det konstnärliga pusselspelet med kanske världens bästa soundtrack. Som halvt ekorre, halvt räv är Poco Eco en allmänt groovy typ som reser genom sin väldigt chilla tillvaro som är någon blandning mellan en hippie-värld för djur och ett enda stort diskotek. Så vackert och härligt att du vill spela om varje bana.

Spelet kostar 30 kronor och här kan du läsa mer om det.

https://metromode.se/files/2016/06/Laracroftgo.jpg

Lara Croft Go

Den kända Lara Croft har äntligen kommit till mobilen och är en succé även där. I en bortglömd värld färdas vi bland ruinerna av en uråldig civilisation och genom dödliga uppdrag och svåra pussel avslöjar vi gömda hemligheter kring myten av the Queen of Venom.

Spelet kostar 50 kronor och här kan du läsa mer om det.

Mycket har hänt sedan en ‘gamer’ bara kunde vara en finnig tonårspojke i Metallica-t-shirt i någon källare. Vi på creative är stolta gamers och glada att sommaren är här och nu finns det äntligen tid över för att nästla in sig i gåtor, äventyrliga berättelser och vackert designade miljöer.

Vi har samlat de bästa mobilspelen för alla bilresor, reklampauser och timmar på regniga badplatser. Starta bildspelet för 12 stycken du kommer älska att tappa bort tiden i!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!