22 kokböcker att ge matälskaren i julklapp (eller behålla själv!)
Publicerad den 19 november 2021 av Metro Mode
Julia Tuvesson, mer känd som Tuvessonskan, skrev en av de mest hajpade kokböckerna förra året – om brynt smör. Vi har samlat den och några andra inspirerande kokböcker som lyfter ditt köks-game 2022.

Foto: Tareq Taylor
Under 2021 har fler av oss upptäckt det magiska med att testa nya rätter och laga massor av mat hemma. Har du en riktig matälskare i din närhet, eller kanske någon som tvärtom skulle behöva lite inspiration till att ta för sig i köket? Oavsett nivå så har vi listat 21 härliga kokböcker att ge bort i julklapp, eller varför inte införskaffa själv?
-
Middag i en gryta – Tareq Taylor
-
Brynt smör: en kokbok om ett av mathistoriens mest delikata misstag
-
Baka i långpanna deluxe – Frida Skattberg
-
Vinter hos Wood: en kokbok från höstmörkrets inträde till vårljusets återkomst – Sofia Wood
-
Mat med guldkant: recept och menyer för vardag och fest – Catarina König
-
Asiatiska smaker: försvinnande gott och enkelt att laga – Jennie Walldén
-
Ät hjärnsmart! Maten och knepen som gör dig smartare, gladare och skyddar mot åldrande – Kristina Andersson
-
Wok, ris, nudlar – Jennie Walldén
-
Myllymäki samlade favoriter – Tommy Myllymäki
-
Portionen under tian: bra mat för dig, din plånbok och planeten – Hanna Olvenmark
-
Klassiska rätter på veganskt vis: hållbara recept på maten du inte kan vara utan – Gustav Johansson
-
Laga mig – Lotta Lundgren
Utsett till Årets Svenska Kokbok 2020 av Gourmand Awards.
-
Mitt indiska liv – Malin Mendel
-
Mat på en plåt : smarta middagar och andra enkla ugnsrätter – Tareq Taylor
-
Ramen: japanska nudlar och smårätter – Tove Nilsson
-
66 day challenge – Ulrika Davidsson
-
Food Pharmacy: kokboken – Mia Clase, Lina Nertby Aurell
-
Snabbt, gott och billigt! – Jenny Warsén
-
Såser – Tommy Myllymäki
-
Slowcooking – Introduktion och 80 recept som alla kan laga – Linda Lagerstrand
-
Systrarna Perssons skafferi : konsten att hushålla med naturens skatter – Malin Persson, Linda Persson
-
Happy Food Green : om hur grön mat gör livet bättre – Niklas Ekstedt, Henrik Ennart