Creative

23 hundvänliga restauranger i Stockholm

När jag precis skaffat Otto (hund, inte pojkvän) vände jag mig till Google för att få svar på frågan ”hund, restaurang, Stockholm?”. En helt ny värld öppnade sig för mig, en som dessvärre främst befolkades av användarovänliga hemsidor, skapade på fel sida om 2000- talet, med förslag på med specifika hundcaféer vilket inte riktigt är min grej. Jag ville ju gå på vanliga ställen som jag skulle ha hängt på även utan fyrfoting. Så jag gjorde det enda en kan göra i ett sånt läge, jag gnällde oavbrutet tills mina kompisar tröttnade och frågade varför jag inte bara skrev en själv. Sagt och gjort, här kommer den.

Det här är bara de ställen där jag brukar hänga med Otto och eftersom jag bor kring Zinkensdamm och jobbar på Östermalm är de flesta restauranger koncentrerade just i dessa områden. Jag är ganska säker på att det finns tusen till som jag inte vet om, missat eller glömt bort, men det blir ju lätt att en går till samma gamla vanliga pga extremt dåligt humör vid hunger och noll självkännedom om när en egentligen börjar bli hungrig. Mitt bästa tips annars är att bara dyka upp med hunden och hoppas på det bästa. Förvånansvärt många ställen tillåter håriga vänner och de blir fler för varje år. Enjoy.

 

Äppelfabriken

Äppelfabriken

Wiksund, 179 96 Svartsjö

Åk till Ekerö och fortsätt köra typ. Ett musteri med café och ett växthus där man får ha med hunden. Asmysigt häng på vintern och jättegoda soppor.

Nästa bild
Pom & Flora

Pom & Flora

Bondegatan 64

Perfekt frukosthak där en kan sitta länge och prata. De serverar alla trendiga frukostalternativ som acai-bowl och avokadomacka men godast är croissanten med ost och skinka med vanligt svart kaffe till.

Nästa bild
Pane Vino

Pane Vino

Brännkyrkagatan 93

Lite fancy italienare med världens bästa lilla växthus där man kan sitta “ute” och äta året om. Asgod pasta, fisk, chark och vin. Tillåter hundar i huvudrestaurangen också har jag för mig men det kan vara bra att kolla upp. Lite pricey men helt klart värt det. Har lyft Zinken ungefär tio snäpp sen de öppnade.

Nästa bild
Magnolia

Magnolia

Blecktornsgränd 9

Magnolia är världens mysigaste café som ser ut som en liten djungel. De har nyligen gjort en ordentlig uppryckning och bytt ut hela sin meny till en massa goda asiatiska alternativ. De har baos, sashimi, småskålar och veganska alternativ. Plus öl såklart. Peter, Pale & Mary har jag druckit till förbannelse.

Nästa bild
Brunogallerian/Ljunggrens

Brunogallerian/Ljunggrens

Götgatsbacken

Ljunggrens har ju en cafédel i Brunogallerian där en får ha med sig hunden. Jag antar att den mest sålda rätten här är Spicy Tuna och den tröttnar jag aldrig på men de har en massa god raw food också samt fika. Vill en dricka skulle jag sikta in mig på drinkar. På sommaren sitter en med fördel uppe på takterassen.

Nästa bild
Katarina Ölkafé

Katarina Ölkafé

Katarina Bangata 27

Svensk-amerikansk deli med massa god stockholmsöl. En sitter vid ett långbord ihop med andra vilket är ganska så trevligt om en gillar att snickesnacka med random folk. Dessutom är personalen supermysig och bjuder hunden på ölkorv.

Nästa bild
Babylon

Babylon

Björns Trädgård

Lite trångt och uteserveringen är alltid full, även om den i år känns större än någonsin, men ibland har en tur. Kan ibland drömma om deras panerade kumminost.

Foto: serbiancookbook.com

Nästa bild
Beijing 8

Beijing 8

Hornsbruksgatan 26

Massor av olika sorters dumplings och en får välja nyttighetslevel själv, alternativen är ångade, stekta eller friterade. God öl. Finns nästan alltid plats. Har dödsgod ångad broccoli.

Foto: metro.se

Nästa bild
Brewdog

Brewdog

Ringvägen 149B (finns på Kungsholmen också)

Ni kanske anar ett mönster men detta ställe serverar massa öl och de har till och med en speciell för hundar. Öl är ju ändå livet. De serverar mat också men jag har aldrig ätit där. Har hört ryktesvägen att de har goda sötpotatispommes men om detta är sant kan jag inte svära på.

Nästa bild
Elefantpojken

Elefantpojken

Ringvägen 151

Asiatisk mat, ganska så standard.

Nästa bild
Elverket

Elverket

Linnegatan 69

Tillåter hundar i bardelen som har samma meny som resten av restaurangen. Nu var det väldigt längesen jag var där men som jag minns det hade de svingoda Moules Marinières.

Nästa bild
Frapino

Frapino

Långholmsgatan 3

Vanligt hederligt café. En kan fika, göra sin egen sallad eller käka hamburgare. Lagom mycket folk och ett bra ställe att sitta och jobba på om man vill.

Nästa bild
Kaffebar

Kaffebar

Hornsgatan 78

Det är vad det låter som. Kaffe. Och drömmigt goda kardemummabullar. Och asgod frulle. De har precis renoverat så stället känns mycket mer öppet. Plus för att en kan titta på körsbärsträden som blommar utanför om en fikar där i maj.

Nästa bild
Moodgallerian

Moodgallerian

Regeringsgatan 48

En av få gallerior i stan som tillåter hundar. Eller rättare sagt, alla nybyggda gallerior har förbud mot hundar av någon anledning vilket gör att jag aldrig sätter min fot i dem. Har massa olika restauranger och vill en gå in på en av dem där en inte kan ta med hunden så har de en concierge som tar hand om fyrfotingen utan kostnad i två timmar medan tvåbeningarna äter. Perfekt. Min favorit är Boquerian. Nom nom.

Nästa bild
NK

NK

Hamngatan 18-20

Inte mitt favorit hang-out men bra om en är i närheten och allt annat är fullt. Har café längst upp där vi brukar sitta med Otto. Det är dyrt, lite stökigt och ganska ocharmigt men det funkar i brist på andra alternativ.

Nästa bild
Nytorget 6

Nytorget 6

Nytorget 6

Ligger bredvid Urban Deli. Har tio budord på en tavla varav nummer sju lyder som följer “Du ska icke stjäla från Nytorget 6, Urban Deli har större utbud”, lol. Husman:ish och ganska klassiska rätter. Trevligt frukosthäng.

Nästa bild
Phil's Burger

Phil's Burger

Birger Jarlsgatan 34

Okej, det här är lite av en chansning för jag har aldrig ätit med Otto på plats. Däremot har jag haft med honom in när jag har beställt och hämtat mat utan att någon har påpekat det. Så jag lutar mot att det är okej att ta med hunden. Det här stället är vad det låter som, ett hamburgerhak. Har bara ätit lunchen men har aldrig varit besviken.

Nästa bild
Rost

Rost

Wollmar Yxkullsgatan 52

Motorcykelverkstad och restaurang i ett. Lite som att kliva in i en annan värld. Öl från mikrobryggerier och ekologisk svingod mat, jag skulle säga att de har Stockholms godaste pizza. Musikquiz på torsdagar ojämna veckor, övriga torsdagar är det tango. Hipstrigt så det förslår och såklart asnajs.

Nästa bild
Slagtis

Slagtis

Fältöversten

Det finns alltid plats, även på lunchen och de serverar prisvärd husman. Jag har varit där tre gånger vid lunchtid och varit supernöjd varje gång. Godast var den stekta strömmingen, tycker att alla ställen borde servera det.

Nästa bild
Taylor & Jones

Taylor & Jones

Hornhuset

Körv med bröd. Öl. Svårare än så behöver det inte vara.

Nästa bild
Teatern

Teatern

Ringens Köpcentrum

En foodcourt i Ringens köpcentrum som räddat hela Skanstull (hundwise alltså). Halvdyr snabbmat av god kvalitet. Har ätit på Ramenstället en miljard gånger ungefär men allt jag testat är gott. Utom Snickers-bao:n. Den behöver ni inte testa. Kebaben är också god.

Nästa bild
Tures

Tures

Sturegallerian

Fransk/Svenskt brasseri. Ganska dyrt och rätt så otrevlig personal. Men perfekt för att äta lunch på om man råka befinna sig i de delarna av stan. Vilket jag gör ofta eftersom jag jobbar i närheten. Bästa är att bara ta ett glas vin där efter att man shoppat i trakterna.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!