Creative

5 caféer i Paris att förlora sig i

bild5

Visst längtar man alltid lite till Paris? Finns nog ingen stad med så många löften om romantik och mystik. Här är fem caféer att sätta upp på listan nästa gång du ska dit. Caféer att fika på, skriva på, vila på, vina på eller bara vara på.

bild1
Café de Flore
172 Boulevard Saint-Germain
Cafe de Flore i Saint-Germain är kanske Paris mest kända restaurang och här hängde författarstorheter och konstnärer förr i tiden (och nuförtiden för den delen också). Caféet har funnit sedan slutet av 1800talet och hade exempelvis Simone de Beauvoir som stamgäst när det begav sig.

bild2
13 a Baker’s Dozen
16 rue des Saints Pères
Bakom den här blombutiken på Rue des Saint Pères, via en passage gömmer sig den något hemliga bistron 13 a Baker’s Dozen. Den lilla entrén är belamrad av gröna växter och inuti doftar de nybakat av tårtor, morotskakor och bröd. Ägarinnan är amerikanska och det är även en stor del av menyn.

bild3
La Favorite
4 Rue de Rivoli
Stor bistro i Marais med den något geniala fika-kombinationen cappuccino med röda bär på menyn. Är man hungrig serveras rustik och god bistromat. Ta en plats utomhus och se världen passera förbi.

bild4
Le Café
62 rue Tiquetonne
Hipsterbistro i Marais med värdelöst namn om man planerar att hitta stället på google. Snyggspaning deluxe om du sitter på uteserveringen. Deras croque madame är livets croque madame.

bild5
Cafe la Palette
43 Rue de Seine
På lummiga Café la Palette kan du sitta utomhus året runt. Den lilla baren syns från långt håll på grund av fasadens murgröna och palmer och att få sittplats kan ibland ta tid på grund av sin popularitet. Café La Palette har varit både Jim Morrison och Ernest Hemingways stammishak.

Foto: Sandra Beijer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!