Creative

8 bokhandlare i Stockholm du inte får missa

Foto: Disney

Tystnaden, atmosfären och framförallt – LUKTEN. Få platser kan ha en sådan inverkan på en som bokaffärer. Clara Kron tipsar om 8 bokaffärer i Stockholm som du inte får missa.

Science Fiction Bokhandeln på Västerlånggatan 48, Stockholm, finns även i Malmö och Göteborg.
Jättestor bokhandel mitt i Gamla stan fylld med fantasy, sci-fi, serier och manga, film, rollspel, massa pynt och accessoarer (Twin Peaks-patches eller Harry Potter-koppar t.ex.). Superkunnig personal och mängder av event eller signeringar. Har också frågelåda där en kan beskriva bortglömda böcker och få hjälp på deras Facebooksida.

Foto: www.sfbok.se

Nästa bild

Bokslukaren på Mariatorget 2, Stockholm.
Bokhandel som fokuserar på barn- och ungdomslitteratur. En vill ha exakt allt här inne. Den är också fylld av affischer, kort, leksaker och prints. Utanför sitter en gigantisk Sally Jones-apa. Har även kafé och ofta högläsningar.

Foto: eastsidestory.se

Nästa bild

Söderbokhandeln på Götgatan 37, Stockholm.
Ganska liten, men jättehögt i tak och böckerna fullständigt hopar sig över en, och det finns sådana där hyllstegar för att nå de översta böckerna som känns väldigt filmiska. Brett utbud och kulturell stämning. Perfekta dejtbokhandeln.

Foto: soderbokhandeln.blogspot.com

Nästa bild

Rönnells antikvariat, Birger Jarlsgatan 32B, Stockholm.
Stort antikvariat som även är förlag och också säljer nya böcker. Har ofta releasefester, läsningar, spelningar eller liknande, exempel; Vasas flora och fauna spelade live där i maj och Nina Hemmingson releasade med Min kompis Gunnar i juni. Brett och smalt på samma gång. Fin lokal.

Foto: ronnells.se

Nästa bild

Bysis bok och papper, Hornsgatan 80, Stockholm.
Stor bokhandel som ligger på fint torg på Söder, utanför blommar även körsbärsblommor på våren men det är mindre folk än i Kungsan; instagramvänligare. Massor av fina skrivbordssaker också.

Foto: yelp.se

Nästa bild

The English Bookshop, Södermannagatan 22, Stockholm, finns även i Uppsala.
Söt bokhandel med i princip bara böcker på engelska, stort utbud av svenska böcker på engelska. Även massa av de tjusiga Penguingrejorna som kopparna med boktitlar. Brukar också ha events och samtal.

Foto: tripadvisor.com

Nästa bild

Konst-ig, Åsögatan 124, Stockholm.
Stor och snygg bokhandel som bara säljer mängder av konstböcker. Creddig och dejtvänlig den med.

Foto: stockholm.czechcentres.cz

Nästa bild

Aspuddens bokhandel, Hägerstensvägen 130, Stockholm.
Mysigt som tusan i Aspudden. Har boksöndagar för kidsen, samtalskvällar för de äldre, konst på väggarna och Aspudden i sig är dessutom som att gå runt i ett vykort.

Foto: bokhora.se

Nästa bild

Bubblare: Moderna museet och Junibackens bokhandlare är absolut värda besök om en ändå är på respektive museum.

Foto: wikipedia.com

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!