Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Creative

Reseguide: 10 smultronställen du inte får missa i Köpenhamn

Emmy som driver bloggen emmylinneas.se jobbar som grafisk formgivare i Köpenhamn. “Köpenhamn är min nyförälskelse och en hemort som bjuder på lika mycket storstadspuls som småstadstrygghet.” säger hon om staden. “Det är färgglatt, öppensinnat, oerhört vackert. Ett politiskt/moraliskt mörker på samma gång som en frisk fläkt av frihet, humor och lättsamhet.” Här guidar hon oss till sina smultronställen.

För middag: Neighbourhood för läcker pizza med oväntade pålägg, Juicy burger för saftiga (obs icke vegetariska) burgare, Sticks’n’sushi för lyxig sushi och Ramen To Bíiru (kallas i folkmun för ”Mikkellers ramenställe”) för ramensoppa.

För öl: Är man mer pepp på finöl borde man istället kila till någon av Mikkelers barer eller till Kolsters tolv haner. Och för vanlig fatöl duger Dyrehaven eller Bang & Jensen utmärkt.

För kaffe: Atelier september om en vill sitta och långsamt på en finkaffe och samtidigt spana på stiliga människor eller Kaffix, där allt kaffe kostar 12 kronor och ligger perfekt beläget för att lapa eftermiddagssol vid Søerne eller på Dronning Louises bro.

Bild2
För dans: Hamnar själv alltid på Jolene och Bakken i Kødbyen där det alltid är gott drag och gratis inträde. Och billiga groggar. Culture box snackas det gott om ifall en gillar långa klubbnätter.

För spelningar: Vega, helt klart! Världens mysigaste atmosfär med ett fantastiskt utbud av konserter.

Bild3
För att rymma iväg: Amager fælled, botaniska trädgården (missa ej Palmehuset!) eller Assistens kirkegård.

För shopping: Det självklara svaret är förstås Strøget, där finns ju precis allt (och alla). Dock finns det guldkorn på avstickargator, man ska inte missa ”pisserännan”, som man når från Strøget, där man slipper de flesta turisterna och hittar mindre butiker, bland annat Episode som är en riktigt välsorterad second hand-kedja.

För att strosa: En tröttnar snabbt på turistvibbarna både på Strøget och i Nyhavn, så istället rekommenderar jag att dra sig till alla småbutiker, barer och hipsterhak runt Istedgade och Verndamsvej på Vesterbro, och Blågårdsgade och Jægersborggade på Nørrebro.

Bild4
För bästa smultronställe: Depanneur och Fætter Fætter, två barer/hak bredvid varandra som hänger ihop. Depanneur, som är den lite mer avslappnade av dem, säljer öl/läsk/bubbel/snacks som en kan förtära på plats eller ta med hem och öppettider som passar lika bra till en öl på uteserveringen som till en kaffe på morgonkvisten. Fætter Fætter har lite mer barig stämning och serverar helgerna på grymma brunchtoasts.

För people watching: Nyhavn. Köp en kall öl i en kiosk och sätt dig utmed kajen. Där kan en få se precis vad som helst (men mest turister). Dronning Lousises bro (OBS bara om det är sol) om du föredrar att glo på hipsters. Och! Flygplatsen, älskar att sitta på flygplatsen och kika på alla människor som är på väg.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!