Creative

Julmarknaderna du inte får missa

julmarknad
Decemberhelger innebär förstås julpepp. Creative listar ett gäng mysiga julmarknader i Stockholm dit du kan gå för att dricka glögg, spana in heta designstudenter och kanske köpa en julklapp eller två.

Skansens julmarknad, Djurgården
12/13, 13/12, 19/12, 20/12, kl 10-16
”Skansens Julmarknad dignar av godsaker‚ mat‚ marmelader och glögg. Här finns även hantverk‚ design och leksaker och en massa annat – fina julklappar till dig själv och dina nära och kära. Vår julmarknad är så mycket mer än en julmarknad! Upplev jular från förr i hus och gårdar och lyssna till våra skickliga spelmän. Stilla dig en stund i Seglora kyrka under en av våra adventskonserter eller julpyssla i Skogens hus. Missa inte att ta en svängom runt granen till sång och musik av Ayla Kabaca och Julorkestern. Hälsa på hos djuren – både våra nordiska djur utomhus och våra smådjur på Lill-skansen som har öppet året runt.”

Beckmans julmarknad, Brahegatan 10
12/12 & 13/12, kl 11-17
”Studenterna i Form, Mode och Visuell kommunikation bjuder in till julmarknad och du får chansen att överraska dina nära och kära med en oväntad klapp under granen i år. Här hittar du nämligen julklapparna som inte är de mest självklara presenterna utan personliga och kreativa hantverk skapade av studenterna själva. Hela helgen serveras det också julfika i Beckmans café.”
Här kan läsa mer om marknaden.

Bondens egen marknad, Katarina Bangata
Varje lördag fram till jul, kl 10-15
Matmarknad mitt på Södermalm med alltifrån marsipangrisar och glögg till grönsaker och hantverk.

Forsbergs julmarknad, Skinnarviksringen 6
12/12, kl 11
”Låt oss presentera årets julmarknad på Forsbergs skola enligt fyrfärgsmodellen: Cyan, Magenta, Yellow och Key-color. Den 12:e december klockan 11.00 slår vi upp dörrarna på Forsbergs skola för alla som vill komma, vare sig du är en gammal räv i branschen eller använder ad-blocker. Vi vill skryta om våra briljanta idéer och felfria hantverk. För nu är det dags att tolka julen på det sätt vi gör bäst – genom färg, form och text! Här hittar du den perfekta klappen att lägga under granen för den kräsne, kreative eller galne för max 50 kr. Kom in och spana in vad morgondagens reklamare har att tillföra vår traditionella högtid som vi känner behöver lite mer färg. Nu är det CMYK igen!”
Här kan läsa mer om evenemanget.

Gamla stans julmarknad, Stortorget
Varje dag fram till 23/12, kl 11-18
”Välkommen till Stortorgets Julmarknad på Stortorget i Gamla stan, Stockholm. På julmarknaden hittar du 41 st bodar som säljer allt från karameller, konstsmide, julkorvar, hantverk, sockervadd, keramik till mycket mycker mer.”

Färgfabrikens julmarknad, Lövholmsbrinken 1
13 dec kl 10-14
”ÄNTLIGEN är det dags för Designmarknad Sthlms årliga julmarknad, denna gång ses vi på Färgfabriken. Här hittar du unik design direkt från formgivarna själva. Allt från accessoarer, kläder, barnsaker, prints och inredning. Dessutom härligt häng, mysigt kafé och smarrig Bun bun truck! Självklart har vi fri entré!”
Här kan du läsa mer om evenemanget.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!