Hälsa

101-åriga Julia Hawkins började springa för ett år sen – har redan slagit världsrekord

Har du haft “att börja springa” som nyårslöfte de senaste åren utan att ha lyckats komma igång? Det är aldrig för sent att börja – något som 101-åriga Julia Hawkins från Louisiana är ett starkt bevis på. Hon plockade upp löpningen för bara ett år sedan och har redan slagit världsrekord i sin åldersgrupp.

Foto: Twitter/@usatf
Källa: Runner’s World

Det är svårt att inte bli inspirerad av en kvinna som Julia Hawkins. För ett år sedan började hon löpträna, då 100 år fyllda, och det finns inga tecken på at.

– Jag visste att jag kunde springa eftersom jag alltid är ute och gör trädgårdsarbete, och då brukar springa in för att svara om det ringer på telefonen, säger hon i en intervju med amerikanska Runner’s World.

Julia har dessutom inte bara börjat springa, hon har dessutom redan hunnit slå värdsrekord i sin åldersgrupp på 100 yards (91,44 meter). Rekordet satte hon under the National Senior Olympic Games i Birmingham, Alabama, förra juni då hon spring distansen på 39.62. En månad visade hon att det inte bara var en engångsföreteelse när hon sprang på 40.12 under the USA Track & Field Masters Outdoor Championships i sin hemstad Baton Rouge.

Julia tackar sina fyra barn (i åldrarna 64 till 71) för att ha stöttat henne i den nya träningsformen. En annan framgångsfaktor för Julia är att hon inte sätter för hög press på sig själv. Hon tränar bara måttligt mellan tävlingarna för att inte slita ut sig, men håller sig aktiv varje dag ute i trädgården där hon även springer runt lite (utan något krav på längd eller tid). Hon berättar även att hon behöver någon som assisterar henne under loppen.

– Jag behöver alltid någon som fångar upp mig i slutet av tävlingen för då är jag så slutkörd, säger Julia i intervjun.

Kort innan vinsten i Birmingham öppnade Julia en lyckokaka som sa “Ditt liv kommer helt plötsligt att blomstra”. Hon behöll den lilla lappen och tar den ofta med sig för extra tur på sina rundor och tävlingar. Och om Julia kan lyckas få in en ny hälsosam rutin i sitt liv när hon är 101 år, så kan du också! Varför vänta? Dra på dig träningsskorna och börja redan idag.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!