Hälsa

11 poddar om träning, kost och hälsa som vi lyssnar på just nu

Dra på dig löparskorna, sätt dig till rätta på bussen eller lägg dig med en kopp te i soffan. Här hittar du 11 grymma poddtips med träning och hälsa som tema. 

Foto: Sam Edwards / Caiaimages / IBL Bildbyrå

Podcasts är en stor källa till inspiration och kunskap. För dig som gillar träning, hälsa och kost finns många bra poddar att välja mellan. I bildspelet nedan hittar du våra 11 favoriter – vilken blir din?

Läs mer: 8 poddar om psykisk ohälsa alla borde lyssna på

I nöd och lyft

I nöd och lyft

Två media- och träningsprofiler där en älskar att träna – medan den hatar det. I den här podden delar paret Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström med sig av hur man gör träningsvärlden till sin.

Lyssna här!

 

Nästa bild
Food Pharmacy-podden

Food Pharmacy-podden

Du som har läst bloggen eller böckerna vet hur bra Food Pharmacy-duon Lina Nertby Aurell och Mia Clase är på att skriva om kost på ett underhållande sätt – och podden fortsätter på samma spår. Det handlar om tarmfloror, goda bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat. “Ordineras till alla som vill äta sig till ett friskare liv. Går inte att överdosera.”

Lyssna här!

Nästa bild
Träningspodden

Träningspodden

Podden för alla som gillar träning, oavsett om du är i startgroparna till att komma igång, redan kör några pass i veckan men vill ta din träning till nästa nivå – eller är en riktig träningsfantast som vill lyssna när två andra träningsfantaster pratar om sin träning och delar med sig av sina bästa tips. Träningspodden leds av programledaren Jessica Almenäs och träningsexperten Lovisa Sandström.

Lyssna här!

Nästa bild
Maratonpodden

Maratonpodden

Journalisten, författaren och löparfrälsta Petra Månström bjuder in gäster inom olika uthållighetssporter för inspirerande och kunskapsrika samtal.

Lyssna här!

Nästa bild
Sats-podden

Sats-podden

Gymkedjan Sats har en egen podd där de vill inspirera sina lyssnare till träning och en sund livsstil. Varje avsnitt har ett nytt tema (till exempel konditionsträning, rörlighet, dans och träning under graviditet) med gäster som diskuterar och svarar på frågor.  Programledare är dietisten och personliga tränaren Kristine Symreng.

Lyssna här!

Nästa bild
Styrkebyrån

Styrkebyrån

Styrkebyrån leds av personliga tränarna Clara Fröberg och Johanna Barvelid. Podden handlar om att lyfta tunga grejer och om starka kvinnor. Nyfiken på att börja lyfta? Då är det här rätt forum för dig!

Lyssna här!

Nästa bild
Sweaty Business podcast

Sweaty Business podcast

Podden för dig som inte bara är intresserad av träning utan även av träningsbranschen. En podd av Brian van den Brink och Norberto Lacourt om personerna bakom varumärkena, företagen och organisationerna som driver tränings- och hälsotrenderna.

Lyssna här!

Nästa bild
Health for wealth

Health for wealth

Health for wealth är en podd om hållbar hälsa på jobbet – på riktigt, under ledning av hälsostrategen och civilekonomen Ann-Sofie Forsmark och kommunikationskonsulten och förläggaren Boel Stier. Det handlar om hälsa som strategi och en del av affärsplanen, långt från enstaka friskvårdsinsatser.

Lyssna här!

Nästa bild
Yoga 360°

Yoga 360°

Yogalärarna Veronica Jäderlund och Sara Ström djupdyker i olika ämnen kring yoga, så som den egna praktiken, funderingar och stora frågor. De bjuder även in gäster som delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter.

Lyssna här!

Nästa bild
From the heart – conversations with Yoga girl

From the heart – conversations with Yoga girl

Härliga yogaprofilen Rachel Bråthén, mer känd som Yoga girl, har insiktsfulla och varma samtal med sina gäster i podden From the heart. I vissa avsnitt pratar hon även själv (utan gäster) kring olika ämnen. Det handlar om yoga, meditation, personlig utveckling och livet i stort.

Lyssna här!

Nästa bild
Raw Clarity radio

Raw Clarity radio

En modern spirituell podd för den medvetna lyssnaren, så beskriver livscoacherna Filippa Svensson och Jimmy Tjärnlund sin podd. De guidar sina lyssnare till att börja den inre resan, rensa blockeringar och rädslor, samt manifestera ett liv med mer glädje, trygghet och framförallt kärlek. Varje avsnitt har ett tema, allt ifrån relationer till karriär, meditation och attraktionslagen. Filippa och Jimmy delar både med sig av sina egna erfarenheter och ger enkla och handfasta tips.

Lyssna här!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!