Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

8 poddar om psykisk ohälsa som alla borde lyssna på

8 poddar om psykisk ohälsa som alla borde lyssna på
8 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2017/06/Psykisk_ohalsa_podd_1.jpg

Ångestpodden

Ångestpodden tar upp tankar och funderingar som många har, men inte vågar prata om högt. Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg pratar om allvarliga ämnen på ett lättsamt sätt för att skapa mer öppenhet kring psykisk ohälsa.

Lyssna på podden här.

https://metromode.se/files/2017/06/Psykisk_ohalsa_podd_3.jpg

Psyket

I podden Psyket (som ges ut av Sveriges Radio) träffar Emmy Rasper kända personer och frågar hur de mår och har mått psykiskt.

Lyssna på podden här.

https://metromode.se/files/2017/06/Psykisk_ohalsa_podd_5.jpg

Fredagspodden

Systrarna Hannah Widell och Amanda Schulmans podd är en av Sveriges mest populära. I fredagspodden pratar de om allt som faller dem in, ämnen som ångest, psykisk ohälsa och feminism ligger dem varmt om hjärtat.

Lyssna på podden här.

https://metromode.se/files/2017/06/Psykisk_ohalsa_podd_7.jpg

Omänskligt

En rykande färsk podcast med hälsoprofilen Sofia “PT-Fia” Ståhl och samtalsterapeuten Anna Cederstam Krantz. De går rakt på sak i ett öppet och ärligt samtal om psykisk ohälsa, självkänsla, stress, vardagsliv och balans.

Lyssna på podden här.

https://metromode.se/files/2017/06/Psykisk_ohalsa_podd_2.jpg

Sinnessjukt

En podd om psykisk ohälsa där författaren Christian Dahlström tar upp ämnen som depression, ångest, social fobi, panikångest och andra former av psykiska problem. Christian har bland annat skrivit boken “Panikångest och depression”.

Lyssna på podden här.

https://metromode.se/files/2017/06/Psykisk_ohalsa_podd_8.jpg

Flora & Frida

Flora Wiström och Frida Vega Salomonsson pratar öppenhjärtigt om “ämnen som bränns”. Allt från kroppsbehåring och vänskapsproblem till utbrändhet och prestationskrav.

Lyssna på podden här.

https://metromode.se/files/2017/06/Psykisk_ohalsa_podd_6.jpg

Fyllepodden

Med hjälp av kunskap från experter, intervjupersoners berättelser och erfarenheter vill Sanna Lundell och Anitha Schulman lyfta olika aspekter av alkohol och alkoholkonsumtion.

 

Lyssna på podden här.

https://metromode.se/files/2017/06/Psykisk_ohalsa_podd_4.jpg

Beroendepodden

Beroendepodden tar upp alla typer av beroenden; missbruk, medberoende, kriminalitet och psykisk ohälsa. Annelie Ståhl (som själv tillfrisknat från både alkoholism och blodcancer) intervjuar personer som får dela med sig av sina erfarenheter kring sina sjukdomar och hur de lyckats ta sig ur beroendet.

Lyssna på podden här.

Det finns podcasts för alla smaker och vi kan inte tänka oss något mer rogivande än en promenad tillsammans med ett intressant samtal i hörlurarna. Här listar vi åtta av de bästa poddarna som kämpar för att ta bort tabun, skulden och skammen kring psykisk ohälsa.

Allt fler personer lider av depression, panikångest och andra former av psykisk ohälsa, något vi måste börja prata om i ännu större utsträckning – och sluta må dåligt i tystnad. Ett steg i rätt riktning är alla de poddar som för viktiga samtal kring ämnet, i bildspelet hittar du åtta av de bästa!

Foto: Unsplash 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!