Hälsa

Starka tecken på att du har en (obotligt) negativ person i din närhet

Alla har vi mer och mindre negativa personer i vår omgivning, i vår vänskapskrets eller på jobbet. Dessa personer påverkar oss vare sig vi vill det eller inte och här listar vi 11 tecken på att du har att göra med en allmänt negativ person! 

 

negativitet815

Alla har vi perioder då vi känner oss nere, orättvist behandlade och fullkomligt osar av negativ energi, något som bara hör livet till. Om dessa perioder aldrig släpper eller går över så är vi inte längre offer för tråkiga omständigheter utan istället allmänt negativa personer. Här är 11 tecken på att du är – eller har att göra med en obotlig sådan!

 

1. De oroar sig alltid

Negativa människor livnär sig på oro vilket är en väldigt ohälsosam kost. Detta tänkesätt föds av behovet att försöka skydda sig själv till en extrem grad. Anna Monnar sa det bra: “Det som kommer att hända kommer att hända oavsett om vi oroar oss eller inte!”

 

2. De försöker tala om för dig vad du ska göra

När folk börjar tala om för dig vad du ska göra, på jobbet, privat eller med ditt liv så kan du vara säker på att de tillhör den “negativa truppen”. De inser det inte själva, så klart, men det är ett säkert tecken på att de inte har rett ut sina egna livsfrågor. Det är nämligen mycket enklare att tala om hur alla andra ska leva sina liv!

 

3. De är fast i “standardläge” 

Det finns en neurologisk förklaring till varför vissa människor hamnar i negativa spiraler. Det har att göra med den del av hjärnan som kallas amygdala, som fungerar som ett larm ständigt är på utkik efter fara, rädsla och dåliga nyheter.

 

4. De är pessimister

Negativa människor är självklara pessimister och hittar ständigt hotfulla moln på väg till stranden. Du har säkerligen någon i din närhet som ständigt ser glaset halvtomt istället för halvfullt.

 

5. De sprider “dåliga nyheter” 

Negativa människor älskar att komma till dig med fraser om “Har du hört den fruktansvärda nyheten….” Det kan vara allt i från hemskheter i tidningen till små betydelselösa saker som hänt på jobbet.

 

6. De kan inte ta kritik 

Negativa personer är sannolikt känsliga för kritik och kan även vara det för komplimanger som sägs på “fel sätt”. De tolkar oskyldiga kommentarer som nedlåtande och tycker ofta att människor är oförskämd.

 

7. De slutar aldrig klaga 

Negativa människor tenderar att gnälla en hel del, övertygad om att hela världen är emot dem. De är oftast offer för allt ifrån dåligt väder till en dålig chef och har självklart mycket att säga om alla i sin närhet.

 

8. De älskar ordet “men”

En negativ person kan säga något positivt eller en komplimang men fortsätter alltid med ordet “men”.  De kan till exempel vara glad över att befinna sig på stranden eller på en fin restaurang men ändå hitta problem och använda sig av “men” följt av gnäll av något slag.

 

9. De presterar inte 

Brist på framgång kan bero på många faktorer, men negativitet är den huvudsakliga orsaken. Negativa människor tror oftast att de är inte är smart nog, atletisk nog, eller tillräckligt bra. Men det verkliga hotet mot deras framgång är deras attityd och synsätt.

 

10. De tar all din energi

Förutom att vara krävande så påverkar de dig likt en blodtörstig vampyr som suger åt sig energi. Det, utan att ge något tillbaka!

 

11. De sätter en negativ prägel på dina goda nyheter

Du är pepp att dela dina stora nyheter om nya drömjobbet eller nyköpta lägenheten men tas snabbt ner på jorden av den negativa personen som först ger dig ros men sedan börjar kasta ris.

 

Källa: Lifehack

Foto: Unsplasch 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!