Hälsa

12 tecken på att du och din partner är ett power couple

Det som definierar ett power couple är att båda parter har en tendens att lyfta och pusha varandra. Känner du igen dig? Här är tolv tecken på att du och din partner är ett power couple!

Foto: Shutterstock

Var har Amal och George Clooney, Michelle och Barack Obama, samt Rihanna och A$AP Rocky gemensamt? Jo, de är alla så kallade power couples! Men till skillnad från vad många kanske tror så behöver man inte vara känd för att vara en del av ett power couple – nedan hittar du tolv tecken på att du och din partner passar in på denna definition!

12 tecken på att ni är ett power couple

1. Ni känner er trygga i er relation

Utan en grundtrygghet är det svårt att leva upp till sin potential. Om ni är ett power couple känner ni er trygga och närvarande i relationen och litar på varandra till hundra procent.

2. Ni kommunicerar öppet om era behov

Du känner att du kan prata om precis vad som helst med din partner, och att du kan vara helt öppen med dina önskningar, behov, och vad du behöver för typ av stöd.

3. Ni firar varandras framgångar

Oavsett om det handlar om personliga relationer, karriär eller hobbys så blir du och din partner aldrig avundsjuka på varandras framgångar. När det går bra för din partner känner du dig delaktig i bedriften istället för att känna dig underlägsen.

4. Ni är självständiga

Att bry sig mer om sin partners karriär, relationer och personliga målsättningar än sina egna är sällan sunt och kan leda till problem som medberoende. Om ni är ett power couple stöttar ni varandra fullt ut, men har också era egna individuella mål och drömmar.

5. Ni är flexibla

Ett sunt förhållande handlar om att ge och ta, men detta innebär inte millimeterrättvisa: en av de saker som definierar ett power couple är att båda parter är villiga att ge mer i perioder, utan att falla för frestelsen att påminna den andra om dessa uppoffringar vid ett senare tillfälle. De ger för att de verkligen vill, inte för att få något i utbyte.

6. Ni prioriterar varandras behov

Inte nog med att ni är bra på att kommunicera era egna behov, ni är också bra på att uppmärksamma och lyssna på varandra. Detta innebär att ni prioriterar varandras behov och ser till att bekräfta dem, exempelvis genom att lära er varandras kärleksspråk.

7. Ni anstränger er för att förverkliga varandras drömmar

Att stötta varandra innebär inte att ni endast är medvetna om varandras ambitioner, utan även hjälper till i den mån ni kan. Dessutom är ni intresserade av varandras hobbys och tar gärna del av dem eftersom ni är nyfikna på varandras världar.

8. Ni kompletterar varandra

Power couples har ofta färdigheter som innebär att de kompletterar varandra: kanske är en av er mer extrovert, vilket är en klar fördel i sammanhang där ni behöver nätverka, medan den andra till exempel kanske är grym på att planera, vilket är en egenskap som behövs för att ro olika projekt i hamn. Oavsett hur ni kompletterar varandra är detta ofta ett tecken på att ni är ett riktigt power couple.

9. Ni är bra på att samarbeta

Ni tar er an livets utmaningar tillsammans och gör det väl eftersom ni samarbetar på ett effektivt, intelligent och balanserat sätt. Visst är ni kompetenta individer, men tillsammans är ni oövervinnliga!

10. Ni försöker inte överträffa varandra

Hur reagerar du när din partner kommer hem från jobbet och berättar om något positivt som hänt – eller, för den delen, något negativt? Om ni är ett power couple så försöker du aldrig rikta uppmärksamheten mot dig själv i stunder som dessa. Istället lyssnar du och ställer frågor utan att börja prata om något som hänt dig under dagen.

11. Ni tar fram varandras bästa sidor

Om ni är ett power couple så känner du förmodligen att din partner har hjälpt dig att bli ditt bästa jag. Säger du ofta “jag hade aldrig klarat det utan min partner”? Då är chansen stor att ni är ett power couple.

12. Ni inspirerar andra

Ett äkta power couple inspirerar vänner och familj, och bjuder in dem i sina liv på ett sätt som gör att de känner sig inspirerade och trygga. Andra dras till er eftersom ni får dem att känna att de också kan bli sina bästa jag!

Källa: Women’s Health

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!