Hälsa

3 enkla tips – så hittar du energi till att träna när det är mörkt och kallt

Att träna är kanske inget som lockar nu när det blir kolsvart vid klockan tre och energin är som bortblåst. Då känns det betydligt trevligare att vara inne och mysa. Här listar vi tre tips på hur du hittar energin till att ta dig till gymmet, eller snöra på dig löparskorna.

traning-morker-motivation-kallt-trakigtFoto: Unsplash

1. Strunta i den ”klassiska” träningen

När det är vinter och kallt ute finns det så många olika aktiviteter du kan göra som är bra träning men som inte är den klassiska ”gå-till-gymmet-träningen”. Om du inte har turen att bo på ett ställe med snö så har de flesta kommuner en isrink eller en spolad isbana där du kan åka. Finns det snö så är åka pulka den perfekta aktiviteten om du inte gillar skidåkning. Att springa upp för pulkabacken ger dig gratis backträning. Gör du det som en rolig aktivitet med familj eller vänner känns träningen lite lättare, eftersom du inte tänker på att du tränar.

2. Klä dig rätt

En stor anledning till att du inte vill gå ut är ju att det är kallt. Lösningen på det är enkel, klä dig efter vädret. Investera i bra kläder som du kan träna i även när det är kallt ute. En fodrad jacka och tights är bra att ha i träningsgarderoben men även mössa och vantar. Känner du dig varm kan det kännas lättare att ge sig ut i mörkret. Med en pannlampa blir det heller inte så mörkt runt omkring dig.

3. ”Lugn” träning

Det är oxveckorna nu, kämpiga veckor i mörker. Ytterligare en anledning till att det kan kännas extra jobbigt att träna ett stenhårt pass. Därför kan simning i en varm bassäng vara ett bra alternativ. Träning som kan kännas lugn och avslappnande (beroende på hur hårt du kör såklart). Att avsluta med en stund i bastun är också att rekommendera. En annan träningsform som passar bra i de jobbiga veckorna är yoga. Passa på att tänja ut kroppen ordentligt.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!