Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

3 goda och mättande recept på chiapudding med kokos-, mandel- och havremjölk

De små näringsfyllda chiafröna går att blanda med valfri mjölk till en mättande frukost eller mellanmål. Chiapuddingen (som du får genom att fröna sväller i vätskan) smakar inte så mycket i sig självt men blir supergod med olika toppings som bär och nötter. Här hittar du tre enkla recept! 

Chiapuddingen kan nästan klassas som en klassiker vid det här laget, men trots att den har varit populär i flera år nu så håller trenden i sig. Mandel- och kokosmjölk är vanliga ingredienser i chiapudding men testa även att mixa fröna med havremjölk för en len pudding som går att kombinera med alla typer av bär, frukter, nötter och granola. Kolla in bildspelet för inspiration!

Foto: Fannie Redman & Linn Herbertsson

Chiapudding med mandelmjölk

Chiapudding med mandelmjölk

Linn Herbertsson toppar gärna sin pudding med mango och kokosflarn.

Ingredienser:

1,5 matsked chiafrön
1 dl mandelmjök

Gör så här:

Blanda ingredienserna och rör om först en gång, låt den stå en kvart, rör om igen och ställ den sedan i kylen i minst en kvart eller gärna över natten.

Recept: Linn Herbertsson

Nästa bild
Chiapudding med kokosmjölk

Chiapudding med kokosmjölk

Fannie Redman, som tränar mycket och ofta, lägger till extra protein i sin chiapudding.

Ingredienser:

2 msk chiafrön
1 msk proteinpulver (tex “Vegan” från Budo och Fitness)
ca 1-2 dl Creamy coconut (kokosmjölk), beroende på vilken konsistens du vill ha

Gör så här:

Blanda allt och låt stå tills fröna har svällt. Servera med valfria bär.

Recept: Fannie Redman

 

Foto: fannieredman.metromode.se

Nästa bild
Chiapudding med havremjölk

Chiapudding med havremjölk

Ingredienser:

3 msk chiafrön
1-1,5 dl havremjölk
1 nypa honung eller kokossocker

Gör så här:

Rör ihop alla ingredienser i en burk eller ett glas. Låt stå minst 30 minuter eller över natten. Rör gärna om flera gånger för att få den bästa konsistensen.

Innan servering:

Gör en fruktsallad av valfria frukter, bär och frön. Häll chiapuddingen i en tallrik och strö över valfri müsli eller granola. Häll över havremjölk och ät direkt.

Recept: Sofia “PT-Fia” Sjöström

Foto: ptfia.metromode.se

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!