Hälsa

3 hälsolöften inför 2017 – för dig som är trött på klassiska nyårslöften

Känner du redan en liten klump i magen på grund av allt du lovade vid tolvslaget? Gör som Metro Modes hälsobloggare Sara Rönne och “lämna kvällspressens smalhetsuppmaningar åt sidan”. Ägna dig åt det som får dig att må bra i stället! Här är Saras inspirerande alternativ till de klassiska nyårslöftena. 

nystart_2017

Träna som en galning, bara äta supernyttig mat och inte ens titta åt ett glas vin förrän i mars. Samma visa år efter år, trots att vi bara lyckas hålla våra nyårslöften mitten av januari (högst!). Gör ditt upplägg annorlunda i år genom att lova dig själv saker som är lite mer realistiska. Testa de här tipsen – och du lägger grunden för ett roligare och ett långsiktigt hållbart hälsoår 2017!

 

1. Gör i ordning en fin låda och skriv 52 uppmaningar – eller förslag på aktiviteter och idéer – på lappar som du lägger i lådan.

 

Det kan vara allt från att testa nya saker som du länge haft i huvudet men aldrig kommit dig för att göra till nya restauranger eller caféer du vill besöka eller bra ta hand om dig själv-uppmaningar som varar hela året. Inför varje vecka drar du en lapp och utför uppmaningen på lappen.

 

Är du en träningstyp så kan tre av lapparna bestå av saker som 1) testa en ny träningsform 2) boka en träningsdejt med kompis X eller 3) gå på en yogaklass för lärare Y.

 

Känner du att du behöver mer lugn och ro och tid för dig själv kan lapparna bestå av saker som 1) ta dig tid att läsa en bok en kväll 2) inte stressa från gymmet utan ta paus i bastun efteråt istället eller 3) gå en långpromenad och lyssna på fågelkvitter.

 

Har du ett förhållande med en partner eller en vän som går lite på tomgång kan lapparna bestå av saker som 1) ge en komplimang 2) överraska med något litet för att visa din uppskattning eller 3) göra någonting med fokus på att vara tillsammans; ta en promenad till exempel – eller ett telefonsamtal om personen är långt borta.

 

2. Ge varje månad en intention

3. Samla allt bra som händer under året – och få kvittot på allt du varit tacksam över till nästa nyårsafton

 

Mer om tips 2 och 3 hittar du i Saras blogg “Träningsglädje” >>

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!