Hälsa

3 livsråd om lycka från världens äldsta yogalärare

livsrad_yogaFoto: Unsplash & REX

Hemligheten bakom yogaläraren Tao Porchon-Lynch’s långa liv är bland annat hennes tre livsregler för lycka.

Med ett brett leende och trollbindande karisma har dansaren och yoga-mästaren Tao Porchon-Lynch inspirerat yogis runt om i världen under hela sitt liv. I maj 2012 uppmärksammades hon av Guinness rekordbok, då 93 år gammal, som världens äldsta aktiva yogainstruktör. Nu är hon 98 år och håller fortfarande i regelbundna yogaklasser i New York. För wellandgood.com berättar Tao att hon vaknar varje morgon och säger till sig själv att det här kommer att bli den bästa dagen i hennes liv. “Mitt liv är min meditation – jag stannar upp och tittar mot himlen varje gång en flock med gäss flyger förbi”. Visst låter det härligt? Här är ytterligare tre livsråd som Tao lever efter varje dag för att må så bra som möjligt:

Lägg mindre fokus på saker som kan gå fel
Tråkiga saker kommer att hända i ditt liv, hur du än gör, så Tao menar att du bör försöka rikta ditt fokus någon annanstans. Släpp inte fram alla negativa tankar om vad som skulle kunna gå fel, utan lev mer i nuet (om du ändå inte kan påverka situationen). “En sak som hjälpte mig med det perspektivet var att se stridspiloterna under andra världskriget som levde “helt utan rädsla för vad som skulle kunna hända”, säger Tao.

Sluta att dömma
“Se inte ner på andra”, säger Tao och återberättar en historia hon hörde från sin släkting om att dömma en obildad bonde. “Han kanske inte kan läsa, men han vet så mycket mer om jorden och naturen än vad du gör”. Du kan lära något från vem du än träffar!

Möt varje ny dag med glädje
Gör som Tao och börja varje morgon med att berätta för dig själv hur bra dagen kommer att bli. “Vakna med ett leende”, säger hon – och vi lyssnar!

taoporchonlynch

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!