Artikeln innehåller annonslänkar
Hälsa

3 löpargrupper i Stockholm som du kan springa med hela vintern – gratis!

För de allra flesta krävs det lite extra motivation för att löprundorna ska bli av när temperaturen sjunker och vintervädret är här. Då kan det vara ett ypperligt tillfälle att haka på en löpargrupp. Här tipsar vi om tre grupper som du som bor i Stockholm kan springa med – kostnadsfritt – i vinter.

Foto: REX

 

Adidas Runners

Varje tisdag och torsdag lämnar ett gäng löpare Adidas samlingsplats på Urban Deli Sveavägen för att ge sig på ett av kvällens pass. Häng på du också! Alla löpare är välkomna och det finns ofta flera olika intervall- och distansupplägg att välja mellan. Den 1 december är det julavslutningen men sedan drar löpningen igång som vanligt igen den 16 januari.

När: Tisdagar och torsdagar, 18.15-19.15.
Mötesplats: Adidas hub på Urban Deli, Sveavägen 44.
Läs mer: adidas.se/adidasrunners och Adidas Runners Facebook-sida.

 

Parkrun

På tre ställen runt om i Stockholm kan du varje lördag haka på en 5-kilometersrunda där du, förutom att träffa andra löpare, även får tiden registrerad – så att du kan jämföra från vecka till vecka. Men även om det är tidtagning så finns inga krav på hur snabbt du springer, alla är välkomna. Det är gratis att delta men inför ditt första Parkrun behöver du registrera dig.

När: Lördagar 9.30.
Mötesplatser: Hagaparken i Solna, Källbrinks IP i Huddinge och Kungsängen IP i Kungsängen.
Läs mer: Parkrun.se/events

 

Runday Monday

Varje måndag sedan april 2011 håller löpargruppen Runday löpträningar antingen med utgångspunkt Östermalms IP (vinterhalvåret) eller Karlberg (under vår och sommar). Under höst och vinter hålls passen i bland annat Humlegården, Lill-Jansskogen och på Stockholm Stadion. Alla nivåer är välkomna!

När: Måndagar 18.00
Mötesplats: Östermalms IP.
Läs mer: Rundays Facebook-sida.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!