Hälsa

3 nyttiga anledningar till varför du ska dricka äppelcidervinäger

Att svepa en äppelcidershot innan maten sägs ha många positiva hälsoegenskaper, men speciellt gott smakar det inte! För att göra den lite mer aptitlig har nu många varumärken börjat producera drycker baserad på den näringsrika vinägern. Här listar vi 3 anledningar varför du ska dricka vinäger.

Foto: Pexels

Det är ättiksyran i vinägern som både ger den sura smaken och alla positiva effekter i kroppen. Du kan välja vilken vinäger som helst, men den som lämpar sig bäst är äppelcidervinäger – och det är oftast den som används i de nya vinägerdryckerna som just nu ploppar upp likt svampar i (främst) amerikanska hälsobutiker och -kaféer.

– Vinägerdryckerna framställs genom att man blandar mosad frukt och lite socker (eller alternativa sötningsmedel) och sen tillsätter vinäger, som jäser, säger näringsexperten Chloe Elgar. Snart kommer med stor sannolikhet våra svenska butikshyllor att välkomna den “nya” hälsodrycken – som ett alternativ till den liknande törstsläckaren Kombucha.

3 anledningar varför vinäger är en hälsoboost!

1. Syrenivån i magen balanseras så att kroppen kan fungera optimalt. Syra-bas-balansen är viktig för kroppens välmående och även om vinäger är surt i sig själv så verkar den enligt studier ha en basisk effekt på kroppen.

2. Matsmältningen förbättras – och i kombination med kraftfulla kryddor som gurkmeja, ingefära och cayennepeppar (som ofta tillsätts i vinägerdryckerna) får förbrännningen en extra skjuts. En vanlig anledning till dålig matsmältning är för lite magsyra i magen. Vinägern stimulerar magsäckens utsöndring av magsyra och det gör i sin tur matsmältningen blir mer effektiv.

3. Vinägern ökar kroppens insulinkänslighet, vilket betyder att om du dricker en vinägerdryck till lunch så får maten

Källa: Wellandgood.com

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!