Hälsa

3 smarta tips om avokado du kanske inte kände till

Metro Mode listar tre riktigt bra tips om avokado som kommer att underlätta vid din matlagning.

Foto: Unsplash

Avokado är inte bara supergott att ha på smörgåsen, till salladen eller till olika röror. Den är även full av näring, nyttiga fetter och E-vitamin som är toppen för hud och hår. Men det finns ett par irriterande saker kring denna smörplanta och därför kan dessa tips komma väl till hands när det vankas tacoskväll med guacamole – eller om du bara vill äta en halv avokado och spara den andra delen.

1. Alla som ätit en halv avokado och lagt in den andra halvan i kylen lär sig fort att den snabbt blir brun och trist. Det du kan göra för att förhindra att din avokado blir dålig är att behålla kärnan i avokadohalvan och förvara den kallt i kylskåpet. Då håller den sig krämig och grön ett par timmar till.

2. Guacamole är ett måste till tacos – eller till vad som helst egentligen. Men det räcker med att den står i kylen ett par timmar innan den blir dålig. Men ett smart trick är att ha i lite citron och ha kvar kärnan/kärnorna i guacamolen samt sätta på ett lock/plast på bunken eller skålen. På så sätt håller den sig fräschare längre.

3. Vill du få din avokado att mogna och bli mjuk fortare är ett smart knep att förvara dina avokador bland dina äpplen. Äpplen avger etylengas som påskyndar mognadsprocessen.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!