Hälsa

4 anledningar till varför du borde ha höstlöften

Hösten är nästan synonymt med nystart. Det är då vi är tillbaka efter semestern och startar om igen, som ett extra nyår. Så varför inte skapa dig själv några höstlöften? Det kommer i alla fall vi på Metro Mode att göra!

Foto: Pexels/Unsplash

Vid nyår ger vi oss gärna nyårslöften, löften som ska hålla hela året. Men visst är det rätt konstigt egentligen? Att något vi säger i januari ska hålla i ett helt år. Nej, det känns lite omodernt – och hösten är ju faktiskt en minst lika stor nystart som årskiftet. Därför borde vi ge oss själva höstlöften, eller ja, snarare höstmål. En plan för hur du vill ha din höst.

Vi på redaktionen är så otroligt peppade på hösten och vill kickstarta den riktigt ordentligt, och vilket sätt är bättre än att sätta upp några höstmål för sig själv? Här är några anledningar till att du också borde göra det.

1. Du får en chans till att reflektera över ditt liv
Nu när mer än halva året har gått kan det vara skönt att göra en snabb reflektion. Har året börjat som du tänkte dig? Vad vill du förändra? Kanske har du redan under semestern kommit på några saker som du vill förändra eller förverkliga.

2. Du får en riktig känsla av nystart
Gör du en snabb planering över hösten och nya mål du vill nå så kommer det kännas peppigt att dra igång. En extra motivation när det känns tråkigt att semestern tar slut.

3. Du är full med energi
Är det någon gång du har kraft till att ta tag i dina drömmar är väl när du har fått en hel sommar med D-vitamin? Inte när du är mitt inne i den mörkaste vintern.

4. Du får något att se framemot
Vi går mot mörkare tider (ja, tyvärr). Så då är det ju jättehärligt att få någonting att lägga fokus på och se framemot. Helt plötsligt känns den tråkiga hösten betydligt trevligare!

Här nedanför listar vi även några förslag på höstlöften – kanske gör de dig inspirerad till att sätta dina egna! 

1. Sätta upp en ordentlig budget

2. Starta upp en Bullet Journal

3. Planera in tid för kreativitet, till exempel att lära dig att måla genom Youtube-tutorials

4. Börja lära dig franska, spanska, italienska – eller varför inte japanska eller arabiska? (Duolingo är ett hett tips för att komma igång direkt!)

5. Shoppingstopp fram till jul – kanske har du redan massor av saker hemma som du inte använder?

6. Göra en riktig rensning av garderoben eller förrådet och sälja av så mycket du kan!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!