Hälsa

4 enkla saker du kan göra på jobbet varje dag för att må bättre

Även om chefen och dina kollegor lämnar mycket att önska så finns det många små saker du själv kan göra varje dag för att boosta din jobbmiljö. Det menar Sophie Keller, medgrundare och Chief Happiness Officer (ja, det är en riktig titel!) på Village Workspaces i Los Angeles. Här är hennes fyra favorittips för att timmarna mellan 9 till 5 ska bli lite härligare och mer produktiva.

Foto: Instagram @lissyroddyy/Unsplash

Skapa en mindful att-göra-lista
Om du börjar kallsvettas bara av att tänka på allt du måste hinna på jobbet, ta två minuter där du sluter ögonen och tar några långa djupa andetag. Skriv sedan en lista med de saker du vill bocka av under dagen. När du listat dessa i prioriteringsordning, gör en stjärna bredvid uppgifterna du beräknar tar två minuter eller mindre att avklara. Ta dig an dem först. Det betyder att du inom loppet av 10 minuter kan få bocka av fem uppgifter, tänk vad tillfredsställande!

Rör på dig
Vid det här laget vet du säkert hur bra det är att ha ett ståbord på jobbet. Din förbränning ökar, du får bättre blodcirkulation, bli mer produktiv och känner dig gladare. Om du inte har möjlighet att stå några timmar varje dag, ta en lite längre lunchpromenad eller sätt en påminnelse på telefonen om att regelbundet ställa dig upp och sträcka på kroppen.

Återfukta!
Du behöver inte hälla i dig vatten stup i kvarten, kroppen säger till när den behöver påfyllning. Men ibland är vi dåliga på att lyssna efter signalerna eller så “orkar” vi inte gå till köket för att hämta något att dricka. Se då till att ha en kanna med vatten att fylla på ifrån. Ta med lite lite frysta hallon, pressad lime eller fruktskivor så blir det genast mycket festligare.

Färgkoda ditt skrivbord
Studier har visat att färger väcker olika känslor hos oss. Välj ut ett gäng skrivbordsdetaljer i varierande färgskala och byt dem beroende på hur du känner just den dagen. Gul tillför en energiboost medan blå och grön hjäper till att minska oro och få dig att slappna av.

Läs också: Att sitta på jobbet är som att röka ett paket cigaretter om dagen.

Källa: Wellandgood.com, Huffingtonpost.com

Foto: Instagram @lissyroddyy/Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!