Hälsa

5 powerkvinnor som öppnat upp om sina aborter

Det är dags att ta bort tabut kring abort och börja prata om det. Något som flera kända powerkvinnor har gjort och öppnat upp om hur de kände när de gjorde abort.

abortFoto: Getty Images/Ibl

Det genomförs ungefär 100 aborter i Sverige om dagen, så du som gjort en abort är långt ifrån ensam. Faktum är att det är flera kända kvinnor som också har gjort en abort och pratat om dem. Just för att vi ska prata mer om aborter och känslorna kring dem. I bildspelet här nedan hittar du fem berättelser från fem powerkvinnor som genomgått en abort och hur de .

Caroline Winberg

Caroline Winberg

När supermodellen var sommarvärd i sommar i P1 2014 berättade hon om när hon fick reda på att hon var gravid. Bara en vecka efter att hon fått reda på att hennes dåvarande pojkvän varit otrogen. Hon fick väntat fyra veckor på att få göra aborten, då hon blivit rekommenderad att göra den via operation. Väntan tog kraften ur henne.

Foto: Getty Images

Nästa bild
Jemima Kirke

Jemima Kirke

Girls-skådespelerskan har vid ett flertal tillfällen varit öppen med sin abort som hon gjorde när hon gick på college.
”Jag ser att det fortfarande finns skam och pinsamheter kring avslutade graviditeter. Jag ser det fortfarande. Så jag har alltid varit öppen med mina historier, speciellt för andra kvinnor.”

Foto: Getty Images

Nästa bild
Nicki Minaj

Nicki Minaj

I en intervju med Rolling Stone magazine berättade sångerskan att hon gjorde en abort när hon var tonåring. När hon fick reda på att hon var gravid trodde hon att hon skulle dö, berättar hon.
”Jag var en tonåring. Det var det svåraste jag någonsin hade gått igenom.” Hon berättar att hon inte var redo att skaffa barn.
”Jag var inte redo. Jag hade ingenting att erbjuda ett barn.

Foto: Getty Images

Nästa bild
Bianca Ingrosso

Bianca Ingrosso

I henne podd “Alice & Bianca – Har du sagt A får du säga B” berättar hon om sina två aborter hon har gått igenom. Något som var det mest smärtsamma hon varit med om.
”Jag har gjort abort två gånger och det är inte bara bland det värsta jag varit med om psykiskt, utan det är den värsta smärtan jag någonsin varit med om. Jag minns att jag låg på mitt badrumsgolv i åtta timmar och kunde inte andas. Jag skakade och spydde.”

Foto: IBL

Nästa bild
Sinead O'Connor

Sinead O'Connor

Sångerskan skrev låten ”My special Child” om hennes abort.
”Jag hade inga skuldkänslor för aborten. Om jag hade behållt barnet så skulle jag inte ha varit i stånd att vara den mamma barnet skulle ha förtjänat. Det skulle inte ha fungerat.”

Foto: Getty Images

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!