Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

5 välgörenhetslopp att springa i Stockholm och Göteborg sommaren 2016

5 välgörenhetslopp att springa i Stockholm och Göteborg sommaren 2016
5 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2016/06/maratonport.jpg

5 juni: Hjärtebarnsloppet

Om du inte ska springa Stockholm marathon – sikta på Hjärtebarnsloppet dagen efter istället. Loppet vill bidra till att uppmärksamma barn och familjer som lever med hjärtfel. Banan är 5 km och du kan välja att gå eller springa. Starten går på Östermalms IP och målgången är på Stockholms Stadion.

Läs mer och anmäl dig: hjartebarn.se

https://metromode.se/files/2016/06/fiskebacksloppet_pressbild-2016_4-683x1024.jpg

6 juni: Fiskebäcksloppet

På nationaldagen kan du vara med i löparfesten Fiskebäcksloppet – Tre Hamnar söder om Göteborg. Anmälningsavgiften går oavkortat till Göteborgs Räddningsmissions arbete med socialt utsatta i Göteborg. Som namnet antyder går bansträckningen på 10 km genom tre hamnar: Fiskebäck, Önnered och Hinsholmen.

Läs mer och anmäl dig: fiskebacksloppet.se

https://metromode.se/files/2016/06/Vemspringerdufor.png

16 juli: Vem springer du för?

Den 16 juli är det dags för tredje upplagan av Vem springer du för? – ett 5-kilometerslopp i Sandhamn som belyser kampen mot cancer.  På tävlingsdagen får du en T-shirt där du på baksidan har valt vem du vill springa för. Alla pengar skänks oavkortat till Cancerfonden.

Till Sandhamn åker du båt från till exempel Slussen eller Stavsnäs.

Läs mer och anmäl dig: vemspringerdufor.com

Foto: Instagram/@vemspringerdufor

https://metromode.se/files/2016/06/gladjeruset.png

27 augusti: Glädjeruset

Glädjeruset är ett 5 eller 10-kilometerslopp längs vattnet mellan Hägernäs Strand och Näsby slott i Täby, Stockholm, dit alla bjuds in att gå, springa, jogga eller rulla. Loppet arrangeras av Team Nordmark som består av pappa Mikael och 7-åriga sonen Hugo som har en allvarlig, medfödd hjärnskada. Hugo sitter i sin handikappspringvagn och Mikael springer bakom, tillsammans har de medverkat i flera lopp.

Anmälningsavgiften är 200 kronor och allt överskott från loppet går till Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomars Aktivt liv för alla.

Läs mer och anmäl dig: gladjeruset.se

17 september: Running for shelter

Löparstafetten Running for Shelter riktar sig främst till företag och föreningar, men även privatpersoner kan vara med. Varje lag springer 25 km vardera fördelat på 5 personer i Ursviks motionsområde i Sundbyberg. RFS:s mål är att hjälpa befintliga icke vinstdrivande organisationer, stora som små, med att nå sina mål.

Läs mer och anmäl dig: runningforshelter.se

Förena nytta med nöje genom att springa för välgörenhet i sommar. I USA och Storbritannien går löpning och välgörenhet hand i hand, och nu börjar även välgörenhetsloppen att få fäste här i Sverige – vi hoppas det är en trend som är här för att stanna! Här listar vi fem löptävlingar där hela eller delar av vinsten går till välgörenhet.
 
Foto: REX

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!