Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

5 växter du ska ha hemma för att sova bättre

vaxter som ar bra for dig
De flesta älskar att dekorera sina hem med vackra växter och förutom att de är vackra att titta på kan de också vara bra för hälsan. De flesta växterna rengör nämligen luften i ditt hem vilket bland annat kan hjälpa dig att sova bättre. Här kommer 5 växter alla borde ha i sitt sovrum!

guldpalm-vaxter-sova-battre-11. Guldpalm (Areca Palm)
Guldpalmen rengör luften genom att ta bort gifter och koldioxid. Den tillsätter också massa fukt till luften vilket är extra bra under vintern när luften är torr.
 
aloe-vera-vaxter-sova-battre-22. Aloe Vera
Aloe Vera är bra för många saker. Den rensar bland annat luften från farliga kemikalier och släpper ut syre på natten. Växten är också jättebra om du bränt dig. Skär av ett blad och dutta på din brännskada. Lugnar jättebra!
 
benjamin-fikus-vaxter-sover-battre3. Benjaminfikus
Benjaminfikus är den bästa luftrengöraren. Den tar nämligen bort nästan alla skadliga föroreningar i luften och förbättrar därmed kvaliteten på din sömn.
 
svarmors-tunga-vaxter-sova-battre-44. Svärmors tunga (Sansevieria Trifasciata)
Svärmors tunga (blomman då alltså) är jättebra för din andning och ditt immunförsvar. Den producerar syre och tar bort koldioxid. Förutom att göra din sömn bättre kan den också hjälpa mot huvudvärk och högt blodtryck.
 
spjutbraken-vaxter-sova-battre5. Spjutbräken (Boston Fern)
Spjutbräken är bland annat rik på eteriska oljor och renar luften från gifterna xylen och toluen. Gifterna kommer oftast från lim, färg, lösningsmedel, elektronik eller golvmaterial. Dessa två gifter kan i höga doser skada nervsystemet och därför är spjutbräken en utmärkt växt att ha i ditt hem!
 

Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

 
Källa: brightside.me ourhouseplants.com
Foto: All over press

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!