Artikeln innehåller annonslänkar
Hälsa

Här är växterna du ska ha hemma för att sova bättre

De flesta älskar att dekorera sina hem med vackra växter och förutom att de är vackra att titta på kan de också vara bra för hälsan. De flesta växterna rengör nämligen luften i ditt hem vilket bland annat kan hjälpa dig att sova bättre. Här kommer 5 växter alla borde ha i sitt sovrum!

Foto: H&M Home

Är du på jakt efter några nya gröna växter att pryda ditt hem med lagom till det nya året? Det finns några varianter som är extra bra att ha hemma – du hittar dem nedan!

Källa: brightside.me/ourhouseplants.com

Guldpalm (Areca Palm) KÖP

Guldpalm (Areca Palm)

Guldpalmen rengör luften genom att ta bort gifter och koldioxid. Den tillsätter också massa fukt till luften vilket är extra bra under vintern när luften är torr.

Pris: 365 kronor.

KÖP

Nästa bild
Aloe Vera KÖP

Aloe Vera

Aloe Vera är bra för många saker. Den rensar bland annat luften från farliga kemikalier och släpper ut syre på natten. Växten är också jättebra om du bränt dig. Skär av ett blad och dutta på din brännskada. Lugnar jättebra!

Pris: 175 kronor.

KÖP

Foto: plantagen

Nästa bild
Benjaminfikus KÖP

Benjaminfikus

Benjaminfikus är den bästa luftrengöraren. Den tar nämligen bort nästan alla skadliga föroreningar i luften och förbättrar därmed kvaliteten på din sömn.

Pris: 1 495 kronor.

KÖP

Nästa bild
Svärmorstunga (Sansevieria Trifasciata) KÖP

Svärmorstunga (Sansevieria Trifasciata)

Svärmors tunga (blomman då alltså) är jättebra för din andning och ditt immunförsvar. Den producerar syre och tar bort koldioxid. Förutom att göra din sömn bättre kan den också hjälpa mot huvudvärk och högt blodtryck.

Pris: 199 kronor.

KÖP

Nästa bild
Spjutbräken/ormbunke (Boston Fern) KÖP

Spjutbräken/ormbunke (Boston Fern)

Spjutbräken, mer känd som ormbunke, är bland annat rik på eteriska oljor och renar luften från gifterna xylen och toluen. Gifterna kommer oftast från lim, färg, lösningsmedel, elektronik eller golvmaterial. Dessa två gifter kan i höga doser skada nervsystemet och därför är spjutbräken en utmärkt växt att ha i ditt hem!

Pris: 365 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!