instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
halsa

6 pulshöjande styrkeövningar för dig som vill konditionsträna hemma (utan redskap!)

Av:

Löpning, spinning och några vändor i bassängen är effektiva träningsformer för att få ett starkare hjärta, men du måste inte springa, cykla eller simma för att förbättra konditionen. Här visar Metro Modes hälsoredaktör Jenny Sunding fem intensiva och pulshöjande styrkeövningar som aktiverar hela kroppen.

Konditions- eller pulsträning tränar upp kroppens livspump, hjärtat. Det är ett mått på din kropps förmåga att över tid ta upp och utnyttja syre i de arbetande musklerna. Om du regelbundet utsätter kroppen för pulshöjande träning blir hjärtat starkare så att mer blod kan pumpas runt vid varje hjärtslag. Bra kondition ger också bättre blodcirkulation, sänkt blodtryck och ökad ämnesomsättning.

Ju mer muskelmassa som aktiveras under övningen desto mer effektiv är konditionsträningen. Håll ett så högt tempo som möjligt utan att tappa tekniken! Du kan göra de här övningarna var och när som helst; att träna hemma i vardagsrummet går alldeles utmärkt.

I bildspelet hittar du övningsbeskrivningar till sex pulsövningar som tränar hela kroppen. Gör övningarna direkt efter varandra i 30-60 sekunder vardera. Vila 60 sekunder mellan varven, upprepa så många varv du orkar eller hinner.

Kom också ihåg att värma upp några minuter innan passet och att varva ner en stund efteråt. Här kan du läsa mer om uppvärmning och nedvarvning.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår