Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

6 saker du äter som gör dig ännu mer hungrig

Har du proppat i dig en massa mat men ändå inte känner dig mätt? Då kan det faktiskt vara din mat som får dig att vara hungrig.

Vissa dagar känner vi oss bottenlösa och det spelar ingen roll hur mycket vi äter, hungern går helt enkelt inte att stilla. Är det något som känns bekant? Ja, det har troligtvis hänt dig i alla fall en gång i ditt liv. Fast varför är det så?

Forskning har visat att det, som med så mycket annat, inte beror på hur mycket du äter utan vad du försöker stilla hungern med. För tydligen så kan en del mat göra dig mer hungrig än mätt.

 

Foto: Robin Stickel/Artur Rutkowski
Källa: Marie Claire

Vitt bröd

Vitt bröd

Visst kan det vara gott med en saftig fralla till helgfrukosten, och visst har du känt att du skulle kunna äta upp en hel förpackning av rostmackor? Kroppen omvandlar snabba kolhydrater till socker väldigt snabbt och när kicken lagt sig, sjunker blodsockret och du blir sugen igen.

Foto: Brooke Cagle

Nästa bild
Flingor

Flingor

Även om flingor kan vara ett snabbt och gott mellanmål så kommer du inte känna dig mätt. Vissa innehåller majssirap som kan störa kroppens utsöndring av ”mätthetshormonet” leptin. Hjärnan kommer alltså aldrig förstå att du är mätt och du kan äta flingor i alla evighet.

Foto: Ryan Pouncy

Nästa bild
Sötningsmedel

Sötningsmedel

Konstgjorda sötningsmedel finns tyvärr i det mesta vi äter. När vi får i oss någonting som är sött förbereder sig kroppen på att ta hand om kolhydrater och socker. När detta inte sker känner vi ett sug efter kolhydrater och socker.

Foto: Ashley Kirk

Nästa bild
Pommes frites

Pommes frites

Har du någon gång upplevt att du känt dig lite ledsen efter att du ätit upp alla dina pommes? Det är nämligen så att stripsen lurar hjärnan att vilja ha mer. De är friterade i fett och toppade med salt, två stora aptitretare.

Foto: Robin Stickel

Nästa bild
Kinamat

Kinamat

Om du ofta brukar köpa hem kinamat kanske du har känt att du skulle kunna äta hur mycket som helst. I vissa rätter kan det finnas MSG (mononatriumglutamat), som kan hindra mättnadssignalerna att nå hjärnan. Vilket gör att du kommer känna dig hungrig även om du har ätit.

Foto: Artur Rutkowski

Nästa bild
Alkohol

Alkohol

Okej, detta är kanske inte ett mellanmål men alkohol är en riktig aptitretare. Kemikalierna i alkoholen gör att du känner dig avslappnad och att du släpper dina hämningar. Du kommer troligtvis äta mer om du dricker ett eller flera glas vin till maten

Foto: Jens Theeß

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!