instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
halsa

Det här är de enda 6 styrkeövningarna du behöver för att bli stark och vältränad!

Av:

Du behöver varken en uppsjö av träningsredskap eller stor fantasi för att styrketräna kroppen på ett effektivt sätt. Lär dig kroppens sex grundrörelser och du kommer aldrig att behöva fundera igen över vilka övningar du ska välja under styrkepasset. 

Kroppens grundrörelser (förutom att gå och springa) kan delas in i benböj, utfall, höftfällning, drag, press och rotation. Gör benböj och utfall för att träna upp benen, rumpan och bålen. Gör olika pressövningar för kroppens framsida, som armhävningar och axelpress ovanför huvudet. Det är grymma övningar för axlarna, bröstet och armarna! Dragövningar stärker upp kroppens baksida; olika roddvarianter och drag mot hakan är bra för ryggen och musklerna mellan skulderbladen. Höftfällningar, som marklyft och kettlebellsvingar, stärker bland annat höften (kroppens största kraftpaket). Glöm inte heller att lägga in rotationer, de är särskilt viktiga för att hålla ryggraden frisk och hälsosam.

Genom att variera mellan olika varianter ur de här sex rörelsekategorierna tränar du upp en funktionell kropp som klarar av alla prövningar du vill använda den till i vardagen. I bildspelet hittar du övningsbeskrivningar samt förslag på hur du kan variera grundövningarna (med vikter, olika tempon och förflyttningar) för att hela tiden fortsätta att utmana kroppen!

Kom också ihåg att värma upp några minuter innan passet och att varva ner en stund efteråt. Här kan du läsa mer om uppvärmning och nedvarvning.

 

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår