Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

7 plagg som kan förstöra din hälsa utan att du vet om det

street-style-2016-klader-farliga-halsa-puddVi tänker på vår hälsa när det kommer till mat och träning men inte när det gäller kläder. Läskigt nog kan faktiskt våra kläder påverka vår hälsa, och oftast mer än vi tror. Här är 7 plagg som kan förstöra din hälsa utan att du tänkt på det.

1. Pyjamas
Enligt Jill Rabin som är professor i obstetrik och gynekologi ska du byta pyjamas lika ofta som du byter underkläder, alltså varje dag. Hon menar på att en smutsig pyjamas kan ge dig infektioner precis som smutsiga underkläder kan.
2. Skinny jeans
Tighta jeans inte bra för oss eftersom de klämmer åt, vilket gör att blodflödet minskar i dina ben. Detta kan leda till att benen svullnar och domnar. Tighta jeans kan också göra att du svettas mer vilket gör att bakterier odlas. För att undvika allt det här och ändå kunna använda tighta jeans är det bra och välja ett par med lite stretch i. På så sätt sitter de inte för hårt och din hud kan andas.
3. Bygel bh
Bygeln i din bh är oftast gjord av nickel, något som kan irritera din hud. Bästa sättet att undvika irritationen utan att behöva byta bh är att ta ut bygeln, måla nagellack på den och sen sätta tillbaka den.
4. Leggings
Dina leggings är antagligen något av det smutsigaste du äger, eftersom de mer eller mindre kramar om din kropp och därmed fångar upp både svett och oljor. Försök att bara bära dina leggings max ett par gånger mellan tvättar. Annars är risken stor att du kan få en svampinfektion.
5. Färgade underkläder
Färgen i färgade underkläder kan irritera känslig hud och ge dig utslag. Så undvik färgade underkläder och satsa på vitt, helst i bomull.
6. Badkläder
Bakterier flödar i blöta, varma och trånga badkläder, vilket gör att du lättare kan få en svampinfektion. Se till att byta till torra badkläder direkt efter att du badat så slipper du infektioner.
7. Shapewear
Enligt experter kan tighta shapewear-plagg orsaka magont och trycka på dina organ. Försök att bara använda shapewear vid speciella tillfällen!
Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.
Foto:Wayne Tippetts/REX/Shutterstock
Källa: Marie Claire

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!