Hälsa

9 enkla sätt att bli på bättre humör när du har en dålig dag

Det går inte att alltid vara på topp, men som tur är finns det enkla knep som hjälper dig att vända en dålig dag till det bättre. Här hittar du vår enkla och effektiva lista över saker som får dig på bättre humör – direkt!

Foto: Unsplash & Pexels

Alarmet ringer men trots att det är mitt-i-natten-tidigt så vaknar du oförskämt pigg – så pass att du hinner bocka av en hel A4 med tuffa punkter innan klockan ens är lunchtid. Som bonus har du såklart en riktigt bra hårdag och drar av ett härligt och tufft träningspass på lunchrasten utan att bli sötsugen på eftermiddagen.

Jasså, ser inte alla dina dagar ut så? Det kan bero på att det inte finns en enda person som alltid är glad, härlig och pigg. Så när de där tillfällena kommer då du helst bara vill dra täcket över huvudet, kom ihåg att du definitivt inte är ensam om att känna så. Sen tar du fram och börjar bocka av din lista med snabba humörhöjare

Källa: Careergirldaily.com

1. Tacksamhet!

1. Tacksamhet!

Skriv ner tre saker du är tacksam över i ditt liv, stora som små. Att du har en fantastisk partner, att din kompis ska laga middag åt dig på fredag eller att du fortfarande har en hel säsong kvar av favoritserien på Netflix. Titta sen på listan och sätt gärna upp den framför dig vid skrivbordet. Vi vet att det låter klyschigt men det funkar faktiskt!

Foto: Pexels

Nästa bild
2. Städa undan

2. Städa undan

Det är svårt att känna sig tillfreds och rofylld i kroppen om det ser ut som ett bombnedslag hemma. Ta en kvart till att plocka undan och dammsuga av golvet, det kommer att ge dig ny positiv energi – både för att du har varit produktiv och för att det är härligt att ha det fint runtomking sig.

Foto: Pexels

Nästa bild
3. Skicka lite kärlek

3. Skicka lite kärlek

Skriv ett kärleksfullt sms till någon du tycker om; din syster, mamma, partner eller bästa vän. Berätta hur mycket du tycker om hen och invänta sen ett fint svar tillbaka. Du kommer må bra i kroppen både av att skicka och att få tillbaka ett härligt sms.

Foto: Pexels

Nästa bild
4. Ta hand om dig själv

4. Ta hand om dig själv

Ta en extra lång och varm dusch, lägg den där dyra ansiktsmasken som väntar på rätt tillfälle i badrumsskåpet och avsluta med att smörja in hela kroppen med din mest väldoftande bodylotion.

Om du är på jobbet, smörj in händerna med en uppiggande handkräm och lägg på ett lager med läppstift i en glad färg. Se till att alltid ha dessa humörhöjare nära till hands.

Foto: Pexels

Nästa bild
5. Skapa ett

5. Skapa ett "happy place"

Gör i ordning en liten plats i ditt hem dit du kan gå för att bli på bättre humör. Samla till exempel ditt favoritdoftljus, några bilder, lappar och andra småsaker som gör dig glad på byrån i sovrummet.

Foto: Unsplash

Nästa bild
6. Gulliga djur

6. Gulliga djur

Att ha några riktigt gulliga djurklipp på lager är det perfekta vapnet mot dåligt humör, för det är ju praktiskt taget omöjligt att inte dra lite på smilbanden när en fluffig söt katt dyker upp på skärmen. Just nu gillar vi pandor som trillar omkull lite extra, testa att googla “panda falling” så förstår du vad vi menar!

Foto: Pexels

Nästa bild
7. Boka in en dejt

7. Boka in en dejt

När du väl har kollat på några söta djur, städat undan hemma eller på skrivbordet på jobbet och skrivit ner din tacksamhet – plocka upp telefonen och boka in en dejt! Bestäm träff med en kompis du längtar efter och boka in en aktivitet du länge har velat göra. Att ha något roligt att se fram emot kommer få dig på bättre humör direkt.

Foto: Unsplash

Nästa bild
8. Gör en god gärning

8. Gör en god gärning

Det kan vara allt från att ge din kollega en fin komplimang till att skänka pengar till en välgörenhetsorganisation. Goda gärningar känns bra och ger något bra till andra, en win win helt klart!

Foto: Unsplash

Nästa bild
9. Lyssna på din favoritlåt

9. Lyssna på din favoritlåt

Det snabbaste och kanske enklaste sättet att bli på bättre humör är att sätta på en riktigt bra låt. Om du är på jobbet kanske du måste nöja dig med att tyst sjunga med vid skrivbordet (eller så går du in på toaletten och river av en pulshöjande dans) – men hemma i vardagsrummet gör du bäst i att släppa alla hämningar. Sjung ut! Musiken, den ökade pulsen och din sång kommer att göra dig gladare på studs.

Foto: Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!