Hälsa

6 äckliga saker som händer när du inte tvättar din behå tillräckligt ofta

Din behå behöver tvättas oftare än vad du tror, om du inte vill gå omkring med en bakteriehärd såklart.

Foto: Shutterstock

Okej, handen på hjärtat. När tvättade du din behå senast? Det var säkert alldeles för länge sen. Vi är nog många som är usla på att tvätta i tid. När det bara är fula underkläder kvar i lådan vet vi att det är dags att börja ta tag i tvätten, sen går det kanske några extra dagar.

Nog för att din behå inte behöver tvättas lika ofta som dina tröjor men sanningen är att ju närmare kroppen du bär ett plagg desto oftare borde du tvätta det. Här är 6 äckliga saker som händer med din behå när du inte tvättar den tillräckligt ofta, du kommer vilja kasta den i tvättmaskinen direkt.

via GIPHY

1. Otrevliga saker kommer att samlas på din behå
Bakterier, olja, smuts, lotion, mikroorganismer, döda hudceller, svamp – det är bara några av de härliga sakerna som din behå samlar på sig. Ju längre tid det går mellan tvättarna desto fler objudna gäster kommer slå läger i din behå.

2. Din behå kommer att börja lukta och föra över lukten på dina kläder
Det här gäller allt från disk till tvätt, blir de inte rengjorda så kommer det börja lukta. Din behå är inget undantag. Tillslut kommer inte din parfym kunna täcka över lukten. Tvätta den!

3. Din behå kan bli missfärgad
Din deodorant är en fantastisk vän tills den börjar fläcka ner din fina spetsbehå. Smuts och olja fastnar också på din behå och lämnar fläckar som är svåra att få bort. Tydligen så kan fläckarna försvinna om du tvättar den med bakpulver innan du slänger in den i maskin.

4. Du kan få finnar
En av orsakerna till att du kan få finnar är svettiga underkläder, speciellt sportbehåar. Eftersom en sportbehå sitter väldigt tajt kommer också alla bakterier väldigt nära huden. När du rör på dig gnuggas svetten och bakterierna mot din hud. Tvättar du inte din behå efter varje träningspass så kommer det snart dyka upp små röda objudna gäster.

5. Du kan få infektioner och utslag
Kläder är en vanlig orsak till hudirritation, ibland för att plagget inte passar, det är tvättat med för starkt tvättmedel och ibland för att plagget inte är tvättat. Området runt bröstet är dessutom en underbar plats för bakterier och svamp. En smutsig behå kan göra din hud irriterad.

6. Dina bröstvårtor kommer börja skava
Att ha skavande bröstvårtor låter väl underbart? Inte? Då ska du ta och tvätta din behå lite oftare. Torr hud och svettiga plagg är en fruktansvärd kombination för dina bröstvårtor. Så fort det blir lite fuktigt mellan huden och din (smutsiga) behå kan dina bröst börja skava.

Så hur ofta ska du tvätta din behå? Absolut minst en gång i veckan men helst oftare!

Källa: Bustle.com

Foto: Shutterstock

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!