Hälsa

Är matcha så nyttigt som alla säger?

Matcha-latten är lika trendig som quiet luxury och vi har sett den i ett fast grepp hos kändisar som Zendaya, Bella Hadid och Hailey Bieber. Men vad är egentligen matcha? Och är det så nyttigt som alla säger?

Foto: Instagram @ashtonwood

Att byta ut ditt traditionella morgonkaffe mot en matcha latte ska tydligen ge flera hälsofördelar, men stämmer dessa? Den senaste tiden har den gröna och skummiga drycken trendat stort i Hollywood och bland kändisar. Nedan berättar vi allt du behöver veta om matcha!

Vad är matcha?

Matcha är en koncentrerad form av grönt te som går tillbaka till 800-talets Kina. Idag tillverkas det mestadel i Kyoto, Japan, och är gjort på samma växt som vanligt grönt te. Däremot odlas matcha i skuggan för att öka produktionen av klorofyll. Bladen skördas och torkas innan de mals ner till ett pulver.

Vad har matcha för hälsofördelar?

Matcha har flera hälsofördelar och kan faktiskt också hjälpa dig att lindra mensvärk. Enligt en studie kan katekiner i grönt te bidra till att minska hormoner som produceras i livmodern som leder till mensvärk. Matcha har även visat på förbättrad uppmärksamhet, reaktionstid och minne. Drycken kan även hjälpa dig att känna dig mer avslappnad och främja en känsla av lugn och fokuserad energi. Även om matcha anses vara nyttigare än kaffe är det dock viktigt att inta drycken med måtta då den också innehåller koffein.

Så gör du en matcha latte

  • Lägg en sked matchapulver i en kopp.
  • Tillsätt varmt vatten (mellan 80-85 grader).
  • Vispa för att få bort eventuella klumpar.
  • Tillsätt skummad mjölk.
  • Voila! En matcha latte!

Källa: Glamour

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!